5 tipů proti nachlazení

Počasí ještě není nic moc, pořád se bláznivě mění a všichni se už nemůžeme dočkat až bude více prosluněných a teplejších dní. Na jaře a na podzim jsme více náchylní k onemocnění. Co nám pomůže upevnit zdraví, aby na nás rýma či nachlazení nemohly?

Lístky máty v miskách s konvicí na čaj

 

Mějte kvalitní a dostatečně dlouhý spánek

 

Pokud chcete zvýšit kvalitu vašeho spánku, měli byste v noci spát 6 až 8 hodin. A raději byste měli usínat před 23. hodinou. Když usnete až po půlnoci, nejen že se hůře vyspíte, ale můžete být i více ve stresu. Proto se také doporučuje, abyste před usnutím mysleli jen na pozitivní věci. Také můžete vsadit na kvalitnější matrace a lůžkoviny. Odborníci vám ohledně jejich výběru jistě rádi poradí.

 

Pravidelně sportujte

 

V dnešní době pokud chcete nějak přispět lvím podílem svému zdraví, sportujte tak často, jak to jen půjde. Existuje spousta druhů sportu, takže je jen na vás je výběr toho, který vám bude vyhovovat. Sportu bychom se měli věnovat 3x až 5x týdně. Nepodceňte ani správné oblečení určené pro sport, který jste si zvolili.

 

Dodržujte zásady správné hygieny 

 

Hygienické zásady by měl dodržovat každý člověk. Od mytí rukou po použití toalety, přes nesahání si na obličej, (pokud jedete třeba autobusem) až k dodržení pravidelné očisty těla. Jestliže jste ve městě a nemáte možnost si nikde umýt ruce, můžete si s sebou nosit dezinfekční gel, který můžete použít i bez vody.

 

Pitný režim a dostatek vitamínů

 

Víme, že voda očišťuje náš organismus nejlépe. Také dodává hydrataci a vyplavuje toxiny pryč z těla. Proto pijte dostatek obyčejné čisté vody! Čaje, slazené minerálky, kávy a jiné tekutiny se snažte pít v omezeném množství. Také dodávejte tělu vitamíny ve formě ovoce a zeleniny. Vitaminové náhražky také pomůžou, ale v tabletách kromě vitamínů a jiných prospěšných látek nalezneme navíc i různé chemikálie. Proto si vitamíny dopřávejte raději jinde než v tabletách.

 

Zbavte se stresu

 

Většina z nás zapomíná na relaxaci těla i duše. Každému vyhovuje různý druh odpočinku. Někdo si rád přečte knihu, jiný se podívá na film, další rád odpočívá sluněním na zahrádce, ale důležité je nezapomínat vydechnout a uvolnit se. Jinak se stresu nikdy nedokážete zbavit.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies