6 potravin, které vám vykouzlí zářivý úsměv

Nejen láska prochází žaludkem. Ke krásnému úsměvu se můžete dopracovat i zařazením správných potravin do svého jídelníčku. Můžete si vybělit zoubky a zároveň si i skvěle pochutnat.

žena s nádherným úsměvem

 

Jahody

 

Tou nejlepší potravinou, díky které budou vaše zuby bělejší, je určitě jahoda. Díky kyselině jablečné si hravě poradí s různými skvrnami, které vás trápí na zubní sklovině. Pokud chcete jejich účinek zvýšit, vložte pár jahod do misky, přidejte jedlou sodu a pořádně promíchejte. Pak už jen stačí touto směsí potřít zuby nebo si zoubky vyčistěte s pomocí zubního kartáčku. K bělení zubů používá jahody i Catherine Zeta Jones. Vyzkoušejte to, opravdu to funguje.

 

Jablka a hrušky

 

Jablíčka také obsahují kyselinu jablečnou, takže jsou také přírodním bělícím prostředkem. Také vám pomohou odstranit zbytky jídla a škodlivé bakterie, které se vám v ústech usazují. Dužina hrušek je bohatá na sklerocyty. Jedná se o zvláštní tvrdé buňky, jenž vaše zuby vyčistí podobně jako tekutý písek.

 

Mrkev

 

Mrkev je bohatá na vitamín A, jenž prospívá zubní sklovině. Mrkev působí na zuby stejně jako jablka. Také vám pomůže se zbytky jídla a zbaví vaši ústní dutinu všech bakterií. Měli byste ji ale raději konzumovat v syrovém stavu, aby její účinky nesnížili.

 

Jedlá soda

 

Vynikající bělící pastu získáte smícháním jedlé sody (stačí 1 lžička) a pár kapek vody. S pomocí kartáčku a této účinné pasty si své zoubky vyčistěte a uvidíte sami. Kromě bělícího účinku, perfektně neutralizuje bakterie a s touto směsí se zbavíte i nepříjemného zápachu z úst. Bohužel tato pasta příliš obrušuje zubní sklovinu, takže ji aplikujte jen 2x za rok. V rámci jedné kůry byste měli pastu používat 1x týdně po dobu 1 měsíce.

 

Banán

 

Odloupněte kus banánové slupky a tou vnitřní stranou si čistěte zuby alespoň 2 minuty. Banánová slupky obsahuje prospěšné minerály - hořčík a mangan. Díky nim se absorbují do vašich zubů a pomohou je vybělit. Čištění banánovou slupkou můžete provádět denně do té doby, než vaše zuby získají takový odstín, se kterým budete spokojeni. První výsledky by se měly dostavit brzy.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies