7 důvodů, proč byste měli pít vodu s citronem

Ráno by měl každý vypít sklenici vlažné vody s citronovou šťávou. Dokud to nevyzkoušíte, nikdy na vlastní kůži nepocítíte její zázračné účinky.

Voda s citronem - proč byste ji měli pít každé ráno?

 

Samozřejmě, že se vše nezmění ihned. Musíte být trpěliví a sami uvidíte, jak vás obyčejná voda s citronem “nakopne”. Příprava tohoto elixíru je snadná. Do 250 ml teplé (nikoliv horké) vody vymačkejte 1 menší citron. Snažte se vymačkat, co nejvíce šťávy a pak jej vypijte.

 

Proč byste to měli zkusit? Tohle vás možná přesvědčí.

 

  1. Hydratace je důležitá. O pitném režimu se mluví všude, což je dobře, vzhledem k tomu, že ho někteří podceňují. Nejlepší je pít pouze čistou vodu. No každopádně by voda měla představovat více než 50 % z denního pitného režimu. Když na vás přijde nuda, je citronová voda skvělou náhradou.
  2. Perfektně vás pročistí. Tedy lépe řečeno - pročistí vaše střeva. Díky vodě s citronem se vaše střeva rozhýbou, což má za následek rychlejší vyprázdnění.
  3. Voda s citronem je bohatá na pektin, což je vláknina, která pomáhá zrychlit metabolismus. Díky samotné vodě s citronem sice nezhubnete, ale pomůže vám zbavit se nadbytečných kil rychleji. Pokud ale budete dodržovat i další pravidla - jako střídmost v jídle, pravidelný pohyb a ostatní zásady zdravého životního stylu.
  4. Ačkoliv je citron kyselý, pomáhá odkyselit náš organismus. Citrony jsou alkalické (zásadité) potraviny, které pomáhají vyrovnat pH v našem těle. Vlastně tím zmírňujeme překyselení těla, které je způsobeno masem, alkoholem a cukrem.
  5. Kromě toho zlepšuje trávení a prospívá játrům. Díky obsaženým flavonoidům se zbavíte zažívacích potíží. Působí jako preventivní ochrana proti vzniku vředových chorob. Zmírňuje pálení žáhy a pomáhají játrům, aby produkovaly více žluči, jež je nepostradatelná pro zdravé zažívání.
  6. Voda s citronem dokáže snížit hodnoty krevního tlaku i míru cholesterolu v krvi.
  7. Doporučuje se ženám, které berou již dlouho antikoncepci nebo kouří. Také je ideální prevencí pro lidi ohrožené trombózou. Voda s citronem by vás měla ochránit před vznikem sraženin.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies