8.březen – Den žen

8. březen je už dlouhou dobu dnem, kdy všechny ženy slaví svůj svátek. Jaké dárky jsou vhodné ke dni žen? Čím uděláte radost ženě, na které vám záleží? Více se dozvíte našem článku.

Portrét ženy v bílém tílku s květinami

Mezinárodní den žen (MDŽ) – jak tento svátek vzniknul?

Mezinárodní den žen vznikl jako výročí stávky newyorských švadlen, které se konalo v roce 1909 ve Spojených státech. Na této stávce vystoupila z davu rakouská delegátka s myšlenkou, že by se ženy měly v určitý den v roce veřejně scházet a žádat volební právo. Tato stávka měla mít za následek stejné práva žen, jako mají muži. Od této doby se slaví MDŽ – Mezinárodní den žen.

Ideální dárky pro ženy ke dni žen

Jaké dárky jsou vhodné ke dni žen? Nač kupovat drahé až předrahé dary, když potěší i malá drobnost, která má symbolizovat úctu k ženám. Květiny, sladkosti, přáníčka, šperky…záleží pouze na vaší fantazii, čím uděláte radost ženě, na které vám záleží.

Žena a květina

Nevíte čím potěšit svou maminku, partnerku, milenku či tchýni? Svou lásku a také respekt vůči opačnému pohlaví vždy můžete vyjádřit květinou, aniž byste se někoho tímto dárkem dotkli nebo jej urazili.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies