Akné – problém nejen pubescentů

Je vám 30 let a stále vás trápí akné? Nezoufejte, nejste jediní. Díky účinným prostředkům lze dosáhnout mírnějšího výskytu nebo úplného vyléčení.

Voda tekoucí na tvář ženy

Proč vás trápí?

Akné je onemocnění mazových žláz a vyskytuje se u jedinců, kteří trpí hormonální nerovnováhou. V dospělosti se to týká především žen, které se s touto kolísavostí hormonů potýkají každý měsíc. Muži však nejsou výjimkou, také oni se občas stanou oběťmi akné, jenž vyvolává stejná příčina. Existuje ale několik přípravků, které vás těchto problémů zbaví.

U postižených se ve žlázách tvoří nadměrné množství mazu, přičemž se následeně ucpe jejich vývod. Vytvoří se jakási zátka, která zabrání přirozenému průchodu mazu a v té chvíli dochází k zánětu, což se jeví jako vyrážka. Ta se ale brzy změní v akné, a to kvůli množení bakterií, jenž vyvolá neustálý tlak mazu.

Jak akné předejít?

Existuje mnoho způsobů, jak předejít tvorbě akné, nejjistější je však pravidelné čištění oblastí, které bývají nejčastěji napadeny. Na obličeji jsou tato místa viditelná, nejvíce se akné vyskytuje na bradě, čele a nosu. Tato místa se označují jako písmeno T a zde je pokožka nejvíce mastná. Akné se však může objevit i na zádech nebo na méně obvyklých místech, jako je krk či paže.

Postižená místa se zpravidla ošetřují dvakrát denně, tj. ráno a večer. Nejvhodnější prostředky vám poradí váš lékárník popřípadě lékař, můžete však vyzkoušet samoléčbu a to pouze čištěním jemným mýdlem obličeje několikrát denně. Ujistěte se ale, že je mýdlo bez zbytečných přídavků, které by vám póry mohly ucpávat. Mýdlem vymyjete přebytečný maz a akné by se nemělo objevit. Pokud je ale jeho průběh závažnější, bezpodmínečně byste měli podstoupit léčbu, kterou doporučí dermatolog.

Léčba nepomáhá? Vyzkoušejte laser

Někteří z vás možná vyzkoušeli kdejaký přípravek na odstranění akné, ale stále se objevuje. V takovém případě se pozitivního výsledku asi nikdy nedočkáte, a proto je možná na čase vyzkoušet odstranění akné laserem. Laser pracuje od 1 mm do  5 mm pod pokožkou, přesně v místech, kde se mazové žlázy vyskytují. Jedno ošetření však většinou nestačí, je potřeba ho opakovat několikrát. Zlepšení je ale výrazné a jistě se vám rázem zvedne sebevědomí.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies