Aktivní máma – firemní školka

Co si budeme povídat - mateřská dovolená není v součastné době žádné „terno“. Máte-li ovšem štěstí, pracujete, a nebo můžete pracovat u zaměstnavatele, který jako jeden z benefitů nabízí firemní školku. Můžete tak být svému dítěti nablízku a navíc se vydělat nějakou tu korunu, která se do rodinného rozpočtu rozhodně bude hodit.

Dítě hrající si s velkým zeleným válcem

Firemní školka – šance pro maminky na mateřské

Být maminkou na plný úvazek je sice krásná věc, ovšem málokterá žena si to může v dnešní době skutečně dovolit. Díky neustále se zvyšujícím nákladům na bydlení, energii, vysokým cenám potravin, apod., bývá často rodinný rozpočet velmi napjatý a sotva vystačí na pokrytí výše uvedených potřeb. Navíc „táhnout“ domácnost z jednoho platu také není dlouhodobým řešením – přeci jen, dítě a také jeho výchova, jsou finančně náročné záležitosti.

Mnohým ženám, které jsou na mateřské, tedy nezbývá nic jiného, než jít znovu do práce. Máte-li zaměstnavatele, který si odvedené práce vás i vašich kolegyň váží, může vám v rámci zaměstnaneckých benefitů zřídit firemní školku. Poohlížíte-li se po nové práci, soustřeďte se na takové zaměstnavatele, které ji nabízí. Firemní školka má své výhody nejen pro maminky na mateřské, ale také pro zaměstnavatele.

Zřízení firemní školky má své výhody i pro zaměstnavatele

Rozhodne-li se firma zřídit pro své zaměstnance firemní školku, rozhodně neprohloupí. Existuje hned několik pádných důvodů, proč se vyplatí firemní školku zřídit – zejména pak firmám, které zaměstnávají více než 25 zaměstnanců (zejména pak žen).

Nejen, že si firma díky zřízení firemní školky udrží kvalifikované zaměstnance, vytvoří jim sociální zázemí a zvýší jejich motivaci či loajalitu, ale také zvýší sama sobě prestiž, zlepší se její konkurenceschopnost na trhu práce a omezí fluktuace zaměstnanců. Navíc je zde šance, že zaměstnavatel může získat na zřízení školky dotace od Evropské unie.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies