Anglie – důležité informace o zemi

Anglie je součástí Spojeného království. V Londýně sídlí i její hlava - královna Alžběta. Lidé této země s bohatou historií si museli zvyknou na častý déšť, i přesto jsou krásy Anglie okouzlující.

Vlajka Velké Británie

Dovolená a cestování v Anglii– oblíbený je Londýn

Hlavním městem Anglie je Londýn. Další velká města jsou Birmingham, York, Liverpool, Manchester, Coventry, Leeds nebo Derby. Pod Anglii spadá centrální a jižní dvě třetiny ostrova a několik přilehlých ostrovů, z nichž největší je ostrov Wight.

 

Na severu hraničí se Skotskem, na západě s Wallesem. Od kontinentální Evropy je oddělena třicet osm kilometrů širokou mořskou úžinou. Pod mořem je zde vykopán železniční tunel vedoucí  do Francie.

Jedete do Anglie? Připravte si deštníky...

V Anglii je poměrně nepříznivé podnebí. Většinu roku zde proprší a když zrovna neprší, krajinu zahalí hustá mlha. Anglie je monarchií a členové královské rodiny jsou známi po celém světě. Královna Alžběta, její budoucí nástupce Charles i princové Harry s Williamem jsou dnem i nocí sledováni a žádný jejich krok nezůstane utajen.

Zajímavosti o Anglii

Královna Alžběta druhá patří mezi nejbohatší lidi na světě, byla dokonce i nejbohatší ženou v Británii. Nyní ji ale předběhla slavná spisovatelka Joanne Katleen Rowlingová díky příběhu o malém čaroději Harrym Pottrovi.

 

V Londýně kromě známých patrových autobusů typicky červené barvy jezdí i stejně barevné taxíky. Všechny mají černou barvu, je tedy jednoduché je v provozu rozeznat. Známou věcí je také fakt, že se v Anglii jezdí vlevo, což dělá lidem z jiných států velký problém.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies