Anorgasmie a její příčiny

Anorgasmie neboli neschopnost dosáhnout orgasmu je jeden z nejčastější sexuálních problémů žen. Příčinou jsou často chyby, kterých se oba partneři dopouštějí, ale na vině mohou být i některé léky nebo nemoci.
Ženská tvář

Nedostatek sebevědomí

Pokud neustále myslíte na to, jak během milování vypadáte, nikdy se stoprocentně neuvolníte. Věřte, že partnerovi se líbíte taková, jaká jste a že váš faldík na břiše vnímá jako roztomilý bochánek.

Špatné myšlenky

Jestliže během sexu přemýšlíte nad domácími povinnostmi nebo pracovními úkoly, je jasné, že orgasmus vám bude na míle vzdálený. Uvědomte si, že právě milování je tu od toho, aby jste na všechny starosti zapomněla a užívejte si ho.

Krátká předehra

Pokud váš partner zanedbává předehru a rovnou jde na věc, těžko se stačíte vzrušit, natož pak dojít až k orgasmu. Přitom čím déle se budete mazlit a dráždit, tím silnější orgasmus oba dva prožijete. Žena potřebuje alespoň patnáctiminutovou předehru, aby se správně rozehřála.

Zanedbávaný klitoris

Mnoho žen dokáže prožít orgasmus stimulací bodu G, ale většina z nás stejně potřebuje dráždění klitorisu. Pokud se k ruční práci partner nemá, drážděte se sama.

Příliš časté změny poloh

Jestliže si ani nestačíte vychutnat přirážení zezadu a už se ocitáte na kuchyňské lince v jiné, krkolomné pozici, není divu, že po orgasmu není ani vidu ani slechu. Ukažte partnerovi, kterou polohu máte nejradši a vychutnávejte si ji oba.

Nemoci

Také některé nemoci ovlivňují schopnost ženy dosáhnout orgasmu, například cukrovka. Dlouhodobě vysoká hladina cukru v krvi může negativně ovlivnit přívod krve k pohlavním orgánům. Podobné potíže mohou nastat i při jiných vážných nemocech.

Léky

Schopnost dosáhnout orgasmu ovlivňují i mnohé léky, například antidepresiva. Poraďte se proto s lékařem o užívání takových léků. Některá antidepresiva můžete užívat s přestávkami.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies