Antikoncepce, po které nepřiberete

Že se po hormonální antikoncepci přibírá, je jeden z nejrozšířenějších mýtů. V minulosti sice pilulky skutečně vedly k zadržování vody v těle a tím i zvýšení tělesné hmotnosti, dnešní moderní antikoncepce tomu nejen že nedovolí, ale dokonce i dokáže zabránit.

Muž sedící na posteli hledí na ženu ve spodním prádle

Hormonální antikoncepce a přibírání - fakta nebo mýtus?

V pilulkách, které zabraňují početí, bylo kdysi obsaženo příliš mnoho estrogenů, díky čemuž u žen docházelo ke zvýšenému zadržování vody v těle. Menší množství estrogenů v současné hormonální antikoncepci tento problém odbouralo – i když citlivější osoby se s ním přece jen mohou lehce potýkat.

Konečně antikoncepce, která vám pomůže zhubnout!

Nově jsou na trhy i takové pilulky, které hromadění vody v těle brání – a to díky obsažené látce zvané drospirenon. Pomáhá tak udržet štíhlou linii a nejen to – odstraňuje také potíže spojené s premenstruačním syndromem jako je např. bolest hlavy, bolest břicha nebo podrážděnost. Pokud účinek této antikoncepce podpoříte i dietním a pohybovým opatřením, můžete překvapivě rychle zhubnout.

Z antikoncepčních pilulek, dostupných na našem trhu, obsahuje drospirenon Angeliq, Yasminelle a Yadine. Pilulky působí pozitivně i proti nadýmání a zlepšují kvalitu pleti a vlasů.

Užíváte antikoncepci a přibíráte?

Ruku na srdce – skutečně věříte, že za zvýšenou hmotnost mohou právě pilulky? Není na vině nedostatek pohybu či spánku, špatné stravovací návyky nebo stres? Jste-li žena mladší dvaceti let, je také možné, že se vaše tělo jen formuje do ženských tvarů. Jestliže jste stále přesvědčena, že vás zakulatila hormonální antikoncepce, máte právo ji kdykoliv vyměnit za jinou.

Zapomínáte na pilulku? Změňte režim 21/7 na 28/0

Existují dva způsoby užívání hormonální antikoncepce. První typ se užívá tři týdny a na týden se pak užívání tablet vynechá – v této době probíhá menstruace. Druhý typ se vyznačuje užíváním pilulek po celý měsíční cyklus, tedy včetně období menstruačního krvácení. U prvního typu užívání antikoncepčních pilulek hrozí opomenutí – pro ty, které mají s touto stresující událostí zkušenost, lékaři doporučují režim 28/0 (bez přestávky).

Nově bylo také zjištěno, že během sedmidenní přestávky v užívání antikoncepčních pilulek trpí mnoho žen nepříjemnými příznaky jako je nevolnost, nadýmání, zvýšená citlivostí prsů, bolest hlavy či břicha – a tyto potíže způsobuje právě výrazné kolísání hormonů v těle!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies