Aromaterapie - olejová relaxace

Pár typů na osvěžující koupele,když Vás něco trápí, původ aromaterapie, její význam a použití v praxi. Vůně jako léčebný prostředek nebo uklidňující faktor. Jednoduché a příjemné odstaňování běžných problémů.

Zelené listy

Aromaterapie - olejová relaxace

Léčení vůněmi má základ ve starověku a používalo se několik tisíc let před naším letopočtem. Čich je první ze smyslů, který se u člověka vyvíjí a po narození také začíná fungovat jako první. Termínem AROMATERAPIE se označuje zvláštní obor rostlinného lékařství.

Význam slova aromaterapie

Je složen ze dvou slov - "aroma", což znamená "vůně", a "terapie" neboli léčba fyzického nebo psychického stavu. Doslova je to léčba pomocí vůní. Nejedná se o alternativní medicínu, ani součást nějakého esoterického hnutí, ale ani kosmetickou disciplínu. Jedná se o léčebnou metodu rozsáhlými podpůrnými účinky v prevenci. Je ideálním, jednoduchým a příjemným prostředkem na odstraňování běžných problémů a v kombinaci s hlavní léčbou i vážných onemocnění.

Rostlinné silice v aromaterapii

Rostlinné silice, v aromaterapii používané, jsou produkty rostlinného metabolismu a jsou také tím nejcennějším produktem, který rostlina nabízí. Mají silný vliv na náš organismus, ale ve vysokém množství nám mohou být i nebezpečné. Přírodní silice kupujte buď neředěné nebo ředěné rostlinným olejem – pak musí být cena ale mnohem nižší. Aromaterapie zahrnuje přírodní vůně, masážní oleje, vonné oleje a masti, kosmetické přípravky. Používá se převážně k relaxaci, ozdravení mysli, inhalaci…

FORMY APLIKACE AROMATERAPIE

  • masáže
  • inhalace
  • masti a krémy
  • obklady
  • koupele
  • rozprašování

Aromaterapeutická léčba má nejtrvalejší účinky, aplikuje-li se masážemi nebo koupelemi, protože trvá několik hodin, než se oleje opět vyloučí z organismu plícemi, močí a pokožkou. K využití při masážích se esenciální oleje míchají s rostliným olejem čili základním olejem.

Kolik dokáže člověk rozlišit vůní?

Člověk dokáže rozlišit více než 10 tisíc vůní. Vůně mají vliv na náladu, pocity, zdraví i na vztahy k lidem. Zóna působení čichových vjemů v mozku úzce souvisí s vjemy citovými, vůně často dokáží vybavit příjemné i nepříjemné vzpomínky.

Aromaterapie na deprese

Kdykoli Vás postihne sebemenší deprese, úzkost, jste-li přepracovaní, napusťe vanu a oddejte se konejšivým vůním. Vaše mysl obsáhne nečekané dimenze, tělo bude svěží a plné síly.

Aromatické oleje v aromaterapii

Šalvějový nebo růžový olej

– ať už trpíte zimničnou nebo jinou depresí, nebo jste smutní pro nic za nic, neváhejte a dopřejte si koupel s několika kapkami šalvějového nebo růžového oleje.

Zklidňující heřmánkový olej

– pomáhá, když vás bolí hlava a je vám ouzko.

Olej s výtažky z eukalyptu

– když vás napadl bacil a chcete ho zlikvidovat v počátečním stadiu. Také proti kýchání a smrkání.

Levandulový olej

– pomůže vám jak při nachlazení, menstruačních bolestech, tak i pokud vás třeští hlava a trpíte stresem (třeba kvůli zkouškovému období)

Santalový olej

– při stresu, ale i pokud máte suchou kůži si vyberte olej santalový.

Mátový olej

– pokud je vám nevolno a trpíte nechutenstvím, ať už je to kvůli čemukoliv, osvěžte se tímto olejem.

Olej z čajovníku

– máte akné a nic vám nezabralo na nezbedné pupínky? Teď víte, jaký olej použít.

Ylang ylang

– a v neposlední řadě si můžete do koupele s partnerem kápnout afrodisiakální ylang ylang.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies