Astrologie a její historie

Astrologie - kam až šahají její kořeny? Egypt, Mezopotámie, Řecko, Řím... Astrologie vyučována na univerzitách v období renesance. Novověk astrologii neuznával. Po první světové válce začínal zájem o hermetimus a astrologii vzrůstat.
Věštecké pomůcky

Astrologie a její kořeny

Kořeny astrologie leží ve starověkém Egyptě a Mezopotámii. V počátcích byla astrologie součástí astronomie.

Astrologie ve Starém Řecku

Staří Řekové se výzkumem nebeských těles zabývali opravdu intenzivně. Člověk byl ve Starém Řecku považován za mikrokosmos (zmenšený obraz vesmíru). Zákony platící pro vesmír, platily i pro člověka.

Astrologie ve Starověkém Římě

Starověký Řím přejal zájem o astrologii spolu s řeckou filozofií. Astrologie dosáhla velkého rozmachu i v arabském světě a pronikla až do Španělska.

Astrologie a renesance

Renesanční svět si astrologie velmi vážil. Astrologie byla vyučována na univerzitách a postupně se začaly sjednocovat informace z rozdílných pramenů. Astrologie v renesančním období začala ovlivňovat ostatní vědní obory.

Novověk a astrologie

V novověku byla brána astrologie jako „šarlatánská věda”. Novověk uznával jako vědu jen astronomii, astrologie byla mimo oficiální vědy.

Astrologie v 20. století

Po první světové válce začínal vzrůstat zájem o hermetimus a astrologii. Žák Sigmunda Freuda, C.C. Jung, se zajímal o astrologii a doporučoval ji psychiatrům a psychologům k serióznímu studiu.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies