Ať jsou děti zdravé

Chcete-li, aby vaše děti byly zdravé, snažte se o dodržování zdravého jídelníčku, dostatečného pitného režimu, pravidelného pohybu a také kvalitního spánku. Jen tak docílíte toho, že se vaše děti budou vyvíjet správným způsobem a zároveň budou v dobré fyzické i psychické kondici.

Dívenka s pampeliškou u nosu

Již před narozením dítěte o sebe pečujte

Je prokázáno, že životní styl matky se na zdraví dítěte projeví již v jeho prenatálním vývoji. Chcete-li, aby vaše děti byly zdravé, pečujte o sebe již před jeho narozením – a to s dostatečným předstihem. Snažte se dodržovat zdravý životní styl a skoncujte se všemi zlozvyky, jako je například kouření či pravidelné popíjení alkoholu. To stejné by měl pro své dítě udělat i nastávající otec.

Zdravá strava – polovina zdraví

Jídelníček by měl být pestrý, aby v něm byly zastoupeny všechny důležité vitamíny, minerály a stopové prvky, které dítě pro svůj zdravý vývoj potřebuje. Už odmala mu proto podávejte dostatek ovoce, zeleniny a masa, aby si zvyklo na jejich pravidelnou konzumaci. Smažené hranolky, hamburgery či sladkosti mu rozhodně neprospějí – ani k lepšímu zdraví, ani ke štíhlé linii.

Nezanedbávejte pitný režim dítěte

Dostatek tekutin v těle je také velmi důležitý. Vhodné jsou zejména neslazené ovocné a bylinkové čaje nebo čistá, neperlivá voda. Přesazené a přesycené kolové nápoje, ovocné limonády či šťávy nejsou vhodným řešením, protože obsahují nezdravá sladidla, tzv. jednoduché sacharidy, které zvyšují nejen riziko obezity, ale i riziko vzniku zubního kazu.

Pravidelný pohyb dopomůže k lepšímu zdraví i kondici

Snažte se vést své dítě již odmala ke sportu. Nejen, že díky tomu posílí své zdraví, zpevní svaly a získá fyzickou i psychickou kondici, ale také se již odmala bude pohybovat v kolektivu. Ideální je, pokud jdete svému dítěti příkladem. I vám pohyb na zdravém vzduchu rozhodně prospěje.

Také dostatek odpočinku má svůj význam

Nejen pravidelný pohyb, ale také dostatek spánku a relaxace jsou pro zdraví dítěte důležité. Děti předškolního a školního věku by měly spát minimálně 8 hodin denně. Chcete-li mu dopřát hodnotný spánek, dodržujte určitý řád – dítě by vždy mělo jít spát a také vstávat ve stejnou hodinu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies