Avokádo pro krásu i pro zdraví

Avokádo je jedním z nejzdravějších druhů ovoce. Je plné vitamínů, minerálů a zdravých tuků. Má oříškově-máslovou chuť a obohatí mnoho vašich pokrmů. Už jste ho ochutnali?

avokado

Avokádo má měkkou dužinu a velmi tuhou slupku, přes kterou není snadné se dostat. Nejlepší je jej podélně rozpůlit nožem. Jelikož se uvnitř nachází pecka, kterou neproříznete, krouživým pohybem od sebe oddělte obě poloviny avokáda. Pecku vytáhněte lžičkou nebo opět nožem, ale velmi opatrně.

Avokádo pro zdraví

Avokádo je bohaté na nenasycené tuky, vitamíny A, C, E, a B, obsahuje také spoustu minerálních látek jako je draslík, hořčík, fosfor nebo železo. Díky těmto látkám vám pomůže nejen při hubnutí, ale také se zlepšením kvality vašich vlasů, nehtů i pokožky. Zejména lidé s kardiovaskulárními nebo nervovými potíži by měli avokádo pravidelně konzumovat.

Avokádo pro krásu

Vytvořte si doma pleťovou masku a obnovte pružnost vaší vysušené pokožky. Budete potřebovat čtvrtku avokáda a dvě čajové lžičky medu. Vytvořte kašičku, kterou naneste na obličej a po 20 minutách smyjte vlažnou vodou.


Potřebují také vaše vlasy výživu? Pak budete potřebovat polovinu avokáda, žloutek a lžíci olivového oleje. Vše smíchejte a naneste na vlasy, poté je zabalte do potravinářské fólie a ručníku, aby byly v teple. Nechte působit 30-40 minut a pak vlasy důkladně opláchněte teplou vodou.

Avokádo v kuchyni

Připravte si vynikající avokádovou pomazánku. Budete potřebovat jedno celé avokádo, které by mělo být akorát zralé, aby se dalo pomačkat, pět cherry rajčátek, polovinu menší cibule, citronovou šťávu, kari, pepř, sůl a chilli. Avokádo s na drobno nakrájenými rajčátky a cibulkou důkladně promíchejte a pomačkejte vidličkou. Poté podle chuti přidejte kari, pepř, sůl, špetku chilli a citronovou šťávu. Podávejte s opečeným toustem nebo bagetkou.


Avokádo můžete přidat do salátů, vynikající je i na grilu spolu se zeleninou. Často se přidává do sushi a nebo smoothie. Možnosti jsou neomezené a sami si můžete zvolit, jak jej budete podávat a kde vám avokádo nejvíce zachutná.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.3 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies