Badyán - koření starých Číňanů

Plod jihočínského magnóliového stromu uklidňuje nervy, zahání stres a jemně vás zmalátní. Éterické oleje působí proti žaludečním a střevním křečím, čímž zlepšují trávení. Badyán je součástí mnoha sirupů proti kašli, protože působí také proti podráždění.
Hvězdičkové koření zvané badyán

Badyán

Plod jihočínského magnóliového stromu uklidňuje nervy, zahání stres a jemně vás zmalátní. Éterické oleje působí proti žaludečním a střevním křečím, čímž zlepšují trávení. Badyán je součástí mnoha sirupů proti kašli, protože působí také proti podráždění a má bakteriální účinky.

Badyán - jak chutná

Badyán voní podobně jako anýz. Jeho chuť je však silnější, sladší a ohnivější, s nádechem lékořice.

Badyán - k čemu se hodí

Jeho chuť příjemně ochucuje pečeni ze zvěřiny, vepřové a kachní maso připravené na sladko - kyselý způsob, zjemňuje dušené ryby, polévky a sladkosti (např. cukroví a švestková povidla).

Badyán - jak vypadá

Badyán vypadá jako hnědavé hvězdičky. Proto se mu také ve starých kuchařkách říká hvězdičkové koření. Jsou to plody badyáníku pravého, který v jihovýchodní Asii tvoří celé lesy a sklízí se až třikrát ročně.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies