Barevná typologie / Jak zazářit?

Jistě se rádi dozvíte jaký jste barevný typ. Jaro, léto, podzim či zima? Barevná typologie vám poradí s tvarem účesu a způsobem líčení. Budete sami příjemně překvapeni, jaký vliv na vaši image má ta správná barevná volba.

Portrét ženy s dlouhými zrzavými vlasy

Základ barevné typologie

Barevná typologie vám napoví, jaké barvy vám nejlépe sluší, v jakých odstínech nejlépe vynikne vaše pleť. S pomocí barevné typologie naleznete ten pravý styl právě pro vás. Napoví vám s líčením, střihem a barvou vlasů, celkovou vizáží a stylem, s oblékáním a doplňky přesně pro váš barevný typ (dosáhnutí celkové harmonie). Chcete se cítit sebejistě a dobře? Potom je barevná typologie tou správnou cestou.

 

Jaký jste barevný typ?

Zkušený barevný typolog podle svých metod (barevné karty či šály) určí paletu barev, která vám bude šitá na míru. Barevný typ pozná spolehlivě jedině barevná typoložka, a to zkouškou před zrcadlem za denního světla nebo při umělém osvětlení (speciální zářivkové trubice imitující denní světlo).

Přikládáním barevných karet k obličeji, budete sami pozorovat, které barvy s vaší tváří ladí, které nikoliv. Přiložením karty či šátku k obličeji se snadno odhalí konflikt barvy s tónem pleti, barvou očí a rtů, nebo jejich splynutí a zvýšení půvabu.
Typ člověka se může líčením, volbou šatů a barvením vlasů zdůraznit, potlačit, ale změnit nejde. Každý z nás má dědičné zabarvení podtónu pokožky, bělma, duhovky a barevný typ zůstává. Nezmění jej ani opalování, ani použití barevných kontaktních čoček.

 

Barevná typologie - skupiny podle ročních období

Jaký jste typ - jarní, letní, podzimní nebo zimní ?Myšlenka rozdělit typy lidí do čtyř skupin podle ročního období pochází z USA a její autorkou je Carole JACKSON. Lidé s vynikajícím barevným cítěním se při výběru barev vždy instinktivně řídili citem, takže přestože o teorii barevných typů nebylo nic známo, volili správné odstíny a dokonalé kombinace.
Nejdůležitějším kritériem pro zařazení pod určitý barevný typ je to, která z barevností prospěje nejlépe vašemu vzhledu.

Barevná typologie a barevné typy

Dědičné zabarvení dává člověku barevný typ na celý život. Ke každému ze čtyř typů náleží cca 1.200.000 odstínů barev. Každý typ se řadí ještě do tří podtypů (přesnější rozdělení nabízí CMB IMAGE consulting) - např. světlé jaro, nazlátlé a kontrastní.

Jarní a podzimní typy

  • Barvy a odstíny pro jarní typ jsou teplé a syté.
  • Podzimnímu typu sluší taktéž barvy syté, zemité, barvy spadaného listí a krajiny.

Letní a zimní typy

  • Léto vypadá dobře v jemných, tlumených, jakoby od slunce vyšisovaných barvách.
  • Zimní typ by měl preferovat barvy čisté, chladné, do kontrastu s bílou. Barvy jsou intenzivnější než u léta.

Barevná typologie a špatně zvolené barvy

Ve špatně zvolených barvách vypadáte unaveně, bez energie a působíte nesympaticky. Jen v barvách svého barevného typu zazáříte a případné chyby na kráse se zhodnotí na individuální zvláštnosti. Správná barva v blízkosti vaší tváře zvýrazní barvu a lesk očí, lichotí pleti a zdůrazní rty. Kvalitní kosmetika je taktéž důležitá.
Máte-li skvělý cit pro barvy, pravděpodobně sami poznáte, co je vhodné.

Pro koho je barevná typologie

Díky barevné typologii a poznání svého typu se dozvíte spoustu informací a rad.
Ideální vzory i barevné kombinace oděvů a doplňků, nejvhodnější barvu brýlí právě pro vás, výběr make-upu, korekce i šperků.
Barevnou typologii může zkusit každý. V Ostravě můžete vyzkoušet služby Vizáž Studia Váňová.

A kdo vyhledává barevnou typologii nejčastěji?

  • ženy po mateřské
  • muži i ženy při změně zaměstnání
  • ženy často přivádějí své dcery (od 10 let)
  • ženy i muži při zvratu v životě (rozvod, apod.)
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies