Barvení vlasů - doma

Proč utrácet za kadeřníka? Vlasy si může nabarvit i doma. Poradíme vám, jak si na hlavě vykouzlit tu správnou barvu a neodcházet z koupelny jako zrzka, když jste původně chtěla být čistá blondýna.

Ustřižený culík vlasů

Barvení vlasů není žádná legrace. Pokud necháte barvu působit příliš dlouho nebo příliš krátce, vytouženého odstínu nedosáhnete. upně světlejší než je váš by neměly být problémem. Pokud ale toužíte po černé barvě a vaše vlasy jsou světlé blond, může být výsledkem zelený nádech barvy. Předejdete mu tak, že si před barvením vlasy umyjete tmavým přelivovým šampónem.

Ještě než začnete

Před barvením si udělejte test citlivosti. Naneste malé množství barvící směsi do loketní jamky a asi dvě hodiny počkejte. Pokud vaše kůže výrazně zrudne, raději na tuhle barvu zapomeňte.

Aby nebyla barva příliš tmavá nebo příliš světlá

Týden před barvením nepoužívejte vyživující kondicionéry a vlasové kúry. Ty totiž uzavírají povrch vlasu, barva do něj hůře proniká a výsledek je mnohem méně intenzivnější než jste chtěla. Pokud máte vlasy zničené nebo vyšisované sluncem, barva může být naopak mnohem intenzivnější.

Opečováváte své vlasy a dáváte přednost přírodnímu barvení? Potom vyzkoušejte účinky henny nebo heřmánku. Ať už toužíte vlasy zesvětlit nebo ztmavit, chemii nepotřebujete.

Barvení vlasů - jak na to

Barvu nanášejte od krku směrem k čelu. Nejlepší je samozřejmě přizvat si na barvení pomocníka, protože vzadu na hlavu si nevidíte. Barvu do vlasů vmačkejte rukama chráněnýma rukavicemi. Nechte barvu působit a poté ji smývejte tak dlouho, až bude z vašich vlasů stékat čirá voda. Teprve potom je umyjte šamponem. Po obarvení vlasů chvíli nepoužívejte žádné výživné kúry. Mohly by vám totiž barvu stáhnout.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies