Beachvolleyball - volejbal na pláži

Plážový volejbal je oblíbeným rekreačním sportem nejen v zemích, které se pyšní mořem, ale i na českých přehradách a koupalištích. Obliba tohoto sportu narostla do takových rozměrů, že od roku 1996 je dokonce součástí Olympijských her.
Volejbalový míč na písečné pláži

Jak se hraje beachvolleyball

Beachvolleyball neboli plážový volejbal je síťová míčová hra provozovaná v hlubším sypkém písku. Tým může být mužský nebo ženský a vždy ho tvoří dva hráči. Hraje se na poli 9 x 18 m, na dva sety do jednadvaceti bodů.

Historie beachvolleyballu

Beachvolley vznikl v letech 1927-1930 na kalifornských plážích v USA. V průběhu 30. let se beachvolley objevuje také v Evropě - hlavně ve Francii. Po druhé světové válce v USA vznikla beachmánie a v 50.letech se již konaly první oficiální turnaje.

Turnaje a soutěže v plážovém volejbalu

Nejvyššími a nejsledovanějšími soutěžemi v plážovém volejbalu jsou mistrovství Evropy, mistrovství světa a olympijské hry (od r. 1996).

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies