Běh – nejlepší relax

Přišli jste na to, že nejlepší relax prožijete sportem? Pak si vyberte běh. Spálíte dostatek kalorií, vyčistí se vám hlava, a pokud budete běhat v přírodě, uděláte něco i pro svoje plíce.
 

Překážkový běh mužů

Proč běh?

Ptáte se, proč se ten nejlepší relax skrývá za během? Existuje na to jednoduchá odpověď. Za prvé běhat chodíme většinou sami, s nikým nemusíme konverzovat a tak si můžeme odpočinout především psychicky. A druhým důvodem je pocit volnosti, který nezažijete u žádného ze sportů (vyjma extrémních, jako je např. paragliding). Běhání zkrátka patří ke sportům, při kterých se mysl dokáže dostatečně uvolnit a vy tak můžete skutečně relaxovat.

Jak začít běhat

Kdo v životě neběhal, bude mít ze začátku potíže s výdrží, neboť běhání není totéž, co třeba jízda na kole. Je to však otázka jen několika dní, než si vaše tělo zvykne. Začněte pěkně pomalu, nedávejte si vysoké cíle. Ideální je takzvaný indiánský běh, což je kombinace chůze a běhu. Je důležité nejdříve začít chůzí, která zvolna přechází v běh. Jak dlouho poběžíte, záleží pouze na vás. Pokud ucítíte, že už jste unavení, zvolněte a odpočívejte při chůzi, dokud zase nenaberete dostatek sil k dalšímu běhu.

Kolik kalorií spálíte během?

Je to individuální, záleží na stavbě těla. Čím více svaloviny budete mít, tím rychleji tělo dokáže spalovat tuky. Přibližně se ale při hodinovém běhu, kdy uběhnete zhruba pět kilometrů, spálí kolem 350 kcal. K rychlejšímu spalování si také pomůžete náročnějšími terény a sprinty, které jsou daleko efektivnější, než mnohakilometrové trasy.

Chcete hubnout? Střídejte sporty

Jestliže si běh vyberete jako sport pro snadné hubnutí, možná budete po nějaké době zklamaní. Váha se zastaví na určitém bodě a vaše svalová hmota bude postupně ubývat. Je to pouze jednostrannou zátěží, na kterou si vaše tělo rychle zvykne. Je proto důležité běh střídat i s jinými sporty, u kterých získáte dostatek svaloviny. Do pravidelného režimu zapojte kolo, plavání, návštěvu fitness i aerobic, díky kterému budete mít mnohem větší výdrž.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies