Blondýnky jsou u mužů oblíbenější

Blond efekt se nosí, ale může si ho dovolit každá? Muži mají rádi blondýny, i když o nich trousí jedovaté poznámky a vtipy. Chcete se stát blondýnkou? Předem si zjistěte, jaký odstín vám bude sedět nejlépe.
Ženská tvář

Chcete být blondýnkou

Teplý zářivý odstín vlasů sluší jen ženám světlého jarního typu. Nejlépe ladí se zlatavým nádechem kožního pigmentu. Zlatá barva je úplné tabu pro ty z vás, které trpí na načervenalou pleť.

Blonďatá a ještě blonďatější

Jste-li přírodně blonďatá a toužíte po ještě intenzivnějším zesvětlení, zkuste blond odstíny intenzivních barev nebo rozjasňovače. Existují i přípravky, kterými můžete zdůraznit jednotlivé pramínky a vytvořit záblesky jako od sluníčka.

Blonďatá a zářivě zlatá

Zářivě zlatá sluší ženám se světlou pletí. Máte-li modré oči, zlatá vynikne ještě více. Líčení ke zlatým vlasům volte jemné, decentní a ve světlých odstínech.

Blonďatá jako med

Jste-li světlý jarní typ můžete si dovolit medovou zlatou barvu s nádechem do červena. Pro blondýnky světlého letního typu se hodí odstín pšeničné žluti. Jste-li podzimní typ může být světlá barva v kombinaci s načervenalými pramínky.

Přírodní blond

Jste přírodní blondýnka, vlasy si nebarvíte, ale přesto strádají? Vaše blond vlasy trpí díky působení slunce a častému koupání v chlorované vodě. Začněte hýčkat své vlasy dokonalou péčí s ochrannými prvky proti UV záření a škodlivým vlivům.

Ještě než se rozhodnete radikálně změnit barvu vlasů (a tím i pohled na Vás jako ženu), pročtěte si anketu, která vyvrací všeobecně známý názor, že jsou blondýnky pro muže více sexy...

Výsledky ankety: Blondýnky versus brunetky

Výsledky ankety na doméně www.vlasy.cz mluví zcela jasně. Ženy i muži se naprosto shodují v názoru, že jsou jim bližší brunetky – muži je prostě upřednostňují a ženy by se jim rády podobaly. Tyto výsledky jsou téměř identické s průzkumem Londýnské City University. Při srovnání barvy vlasů a „intenzity okouzlení” považuje téměř 51 % mužů za atraktivnější brunetky než blondýny nebo rusovlásky. Podle Britů muži také změnili své priority a stále častěji si u žen všímají spíše toho co mají v hlavě.


Přes všechny moderní trendy faktem zůstává, že dlouhé vlasy mají více než 2/3 podporu u obou pohlaví, jsou výrazem dokonalosti, ženskosti a krásy. Na tom se ženy i muži shodli úplně dokonale.

Kde se tedy vzal fenomén oblíbenosti blondýnek?

Anketa poukázala na jednu zajímavost. Více než polovina žen se domnívá, že se mužům prostě líbí blondýnky. Jenomže podle průzkumu jsou to právě „vznětlivější a tvrdohlavější” brunety, které mužům imponují nejvíce.


Světlá barva vlasů je barvou bohů. Přesně tak byla zobrazována Afrodité, bohyně lásky, ale i Zeus, nejvyšší ze všech bohů. O blondýnkách se tvrdí, že jsou velice něžné, přelétavé, romantické až naivní. Naproti tomu brunetky jsou velice mazané, tvrdohlavé, umí se přetvařovat, jsou výborné herečky a navíc moc dobře znají všechna mužova přání a fantazie. Také to je možná důvod, proč většina mužů skončí v jejich domácnostech. Brunetky jsou podle vědců velice vášnivé, ale více než něha - tolik vlastní blondýnkám - je pro ně výstižnější smyslnost. O zrzkách se tvrdí, že jsou výjimečné. Vynikají temperamentem, živelností a ohnivou povahou. Nenudí a neustále překvapují, mají zvláštní osobité kouzlo.


Podle různých testů se světlé vlasy shodují také s vyšší hladinou ženského pohlavního hormonu estrogenu. Blondýnky jsou prý dokonce o něco plodnější. Muži mají spojené světlovlásky s erotickým dobrodružstvím, černé kadeře v nich evokují tajuplnou femme fatale, červené vlasy jim asociují vášeň a emoce, zatímco hnědovlásky představují domácí pohodu.

Stvořily fenomén blodýnky ženy?

Nejspíše ano, i když pravda bude někde uprostřed. Barva vlasů je možná důležitá při prvním setkání, ale kvalita člověka se pozná až po nějaké době. Pokud Vás výsledky ankety nemile překvapily, pamatujte, že více než barva vlasů, je důležitější šarm a kouzlo osobnosti.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.3 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies