Bolest při milování

Podle posledních průzkumů vyplývá, že více jak polovina žen pociťuje při milování bolest nebo nepříjemné pocity. Většina z těchto žen, však tomuto problému nepřikládá téměř žádný význam a odmítá navštívit svého lékaře.

Žena ležící v posteli

Bolest při milování může být příznakem nějakého většího problému a může dokonce vést až k sexuálnímu ochladnutí ženy.

Pálení

Pálení patří mezi nejčastější příčiny bolestivého milování. Příčinou pálení v oblasti poševního vchodu často bývají gynekologické záněty, které jsou kvasinkového, bakteriálního nebo virového původu. Ty lze při včasném odhalení léčit antibiotiky nebo čípky.

Další méně častou příčinou pálení je nedostatečné zvlhčení. To znamená, že pochva není při pohlavním styku dostatečně vlhká, čímž penis nasucho tře o sliznici, kde vznikají malé odřeniny. U tohoto případu je vhodná dostatečně dlouhá předehra, aby se pochva zvlhčila nebo používání lubrikačních gelů.

Vaginizmus

Dalším důvodem bolestivého milování může být vaginizmus. Jedná se o pevné stáhnutí svalů vagíny, které tak znemožňují hladký průchod penisu. Vaginizmus je většinou způsoben špatnou sexuální zkušeností (narušený vztah k partnerovi, znásilnění apod.). V tomto případě pomůže návštěva psychologa a partnerský vztah, založený na důvěře.

Chlamýdiová infekce

Chlamýdiová infekce je onemocnění, které je sexuálně přenosné. I když je tato infekce v organismu ženy přítomna dlouho, nemusí se navenek projevovat. Chlamýdiová infekce způsobuje silný zápal v podbřišku, hnisavý výtok a v nejhorším případě i neplodnost. Projevuje se bolestí při hlubokém pronikání. Léčba tohoto onemocnění je dlouhodobá a spočívá na užívání antibiotik a to u obou partnerů.

Velikost penisu

Někteří odborníci tvrdí, že bolest při milování může být zapříčiněna i velikostí penisu. A to hlavně v případech, kdy žena měla v minulosti partnery s malým údem.

Další příčiny

Dalšími příčinami, které způsobují bolest při sexu, bývají zápal močového měchýře nebo konečníku a cysty na vaječníku. V těchto případech je nutná návštěva gynekologa.

Zdravé spaní - cesta ke zdravému vztahu

Spánek je důležitou součástí našeho života. Často zanedbáváme tuto část života.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies