Bolí vás hlava? Víme, co vám pomůže

Většina lidí sáhnou raději po tabletce, když je přepadnou bolesti hlavy. Ale ono to není moc dobré řešení. Alespoň ne pro dlouhodobé potíže. Bolesti se dá zbavit i šetrněji. Tyto metody jsou opravdu účinné a navíc se vyhnete chemii, což je jistě obrovskou výhodou.

Bolí vás hlava? Víme, co vám pomůže

 

  • Pamatujte na pitný režim

 

Voda je mocná. Nejen, že tvoří 55 - 65 % naší hmotnosti, ale díky ní se udržujeme naživu. Neměli byste pít pouze v případě, že máte žízeň. To už je poslední náznak vašeho těla, že strádá a vodu již nutně potřebuje. Za 1 den byste měli vypít minimálně 1,5 l vody, ale ideální množství vody by bylo 2 - 2,5 l. Pokud nebudete své tělo dostatečně zásobovat tekutinami, krev vám zhoustne tak, že se zpomalí zásobování kyslíkem a vás tak začne bolet hlava.

 

  • Léčivé bylinky

 

Můžete si vyzkoušet i působení některých bylinek. Některým zabírá devětsil lékařský a jiní zase dávají přednost vrbové kůře. Devětsil se používal už v období středověku. Dokáže zmírnit křeče, utlumit bolest a má i uklidňující účinky.

 

Jestli si chcete z devětsilu připravit čaj nebo tinkturu z vlastnoručně nasbíraných rostlinek, raději to sami neprovádějte a pořiďte si jej v lékárně. Mohli byste se totiž otrávit, neboť jsou lístky a kořínky jedovaté. Tinktura nebo čaj z vrbové kůry obsahují kyselinu salicylovou, jež pomáhá tlumit bolest.

 

  • Jezte oříšky a semínka

 

Na svačinu si dopřejte několik oříšků a semínek. Jsou bohaté na hořčík, díky kterému dochází k uvolnění svalů a snížení proudění krve do mozku. Také pomáhá snížit hladinu cukru v krvi. Dle amerických vědců prý 50 % lidí, kteří trpěli bolestí hlavy, měli sníženou hladinu hořčíku.

 

  • Akupresura

 

Na každého působí něco jiného. Zkuste mírně stlačovat na spáncích. Nebo můžete zmáčknout na místo, které najdete na kosti mezi obočím v prohlubni - tam, kde končí nos. Stlačením pomocí svého ukazováčku se prý aktivuje hypofýza a díky uvolněným endorfinům se bolest zcela utlumí. Ještě si můžete mírně zmáčknout místo, které je na ruce mezi palcem a ukazováčkem. Mezi nimi se nachází kožní řasa. Tak tu zmáčkněte a pomasírujte.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies