Břišní tanec

Břišní tanec je starý orientální tanec odvozen z tradičních ženských tanců severní Afriky a středního východu. Je složen z jednotlivých kroků a pohybů, které se spojují podle stanovené choreografie nebo podle fantazie.
Žena s rozepnutými kalhotami  a odhaleným břichem

Břišní tanec, byl původně tanec rodiček. Souvisel s uctíváním bohyně plodnosti, lásky a války. V současné době začíná břišní tanec nabírat na popularitě a stojí za to si ho vyzkoušet.

Princip břišního tance

K břišnímu tanci je použito několik základních figur, které jsou zpracovány, tak aby na sebe navazovaly a utvořily taneční celek. Důležitý je rytmus hudby a její rychlost. U břišního tance hodně záleží na osobitosti člověka, protože je nutné ho ozářit svou duší.

Břišní tanec - v čem nám může pomoci?

Břišní tanec je osvědčenou terapií pro všechny ženské potíže. Jak fyzické,tak i psychické. Pomáhá při špatném trávení, gynekologických potížích, inkontinenci (samovolný únik moči), zácpě, menstruaci, bolesti hlavy a páteře. Velmi dobře působí na tvarování postavy. Břišní tanec je také výborný pro těhotné ženy, jelikož zmenšuje porodní bolesti a urychluje porod.

Tanec je vhodný pro všechny věkové i váhové kategorie.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies