Buďte „mingl“

I když jste zadaní nebo vás s partnerem dokonce spojuje i snubní prstýnek, neznamená to, že musíte být pořád spolu. Lidé, kteří si to uvědomují a dopřávají si dostatek svobody i pro svůj vlastní život, žijí tzv. mingle.

Žena v bílém tričku se slunečními brýlemi

Mingl jako životní styl

Mingl, to je životní styl, ve kterém si nemůžete stěžovat, že kvůli partnerskému životu už nemáte čas věnovat se svým koníčkům nebo kariéře. V mingle partnerství si totiž oba partneři dopřávají tolik prostoru, kolik je třeba. Neznamená to ale, že by si byli vzájemně nevěrní. Ba naopak – sdílí společnou domácnost a váží si sebe navzájem stejně nebo možná ještě více než v klasickém vztahu. Pokud se totiž se svým protějškem vidíte každý den, časem vám přestane být vzácný. Stačí pak ale, když odjede na služební cestu a začne vám chybět.

Jste typ pro mingle vztah?

Pokud jste typ člověka, který neví, jak naložit s volným časem, mingle styl se pro vás nehodí. Jestliže ale umíte smysluplně využít volný čas a vidina dne bez partnera vás netrápí, mingl je pro vás to pravé ořechové! Totéž platí pro ty, kteří se děsí vztahu právě proto, že nechtějí přijít o svou nezávislost.

Proč se vyplatí žít mingle

Jakmile vstoupíte do svazku partnerského, mnohé se změní. Partner je najednou na prvním místě, vše ostatní až daleko za ním. Možná ani nezaregistrujete, že najednou zanedbáváte své kamarády, své koníčky a zájmy. Po čase zjistíte, že jste pro samou lásku k partnerovi zapomněli na sebe. Kvalitní vztah ale nemůže fungovat, pokud je jeden z partnerů frustrovaný. Nemůžete partnera udělat šťastným, pokud nebudete šťastná vy sama. Vymezte si proto čas na vše, co máte rádi. Řekněte partnerovi, co vám schází a dejte trochu volnosti i jemu.

Kvalitní vztah potřebuje svobodu

Spousta nezadaných a málo sebevědomých žen má pocit, že by partnera měly doprovázet na každém kroku. Že pustit jej na víkend na chatu s kamarády je to samé jako pustit jej k milence. Je to dáno tím, že podvědomě nevěří, že jsou schopné si partnera udržet.

Opak je přitom pravdou. Spoustě mužů leze na nervy, když jim neustále voláte, a vyčítáte, že si chtějí zajít s kamarády na pivo. Pokud jste na partnerovi závislí, změňte vztah sama k sobě – začněte pracovat na tom, abyste si sama sebe vážila – například tím, že se zdokonalíte v něčem, co vás zajímá a baví.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies