Bulharsko - nejlevnější dovolená 2007

Stále váháte, kam letos vyrazit na dovolenou? Lákají vás krásné pláže a zdravé klima? Hledáte oblast s příznivými cenami a širokými možnostmi sportovního vyžití, nebo si chcete jen odpočinout a nachytat bronz? Vše nabízejí přímořská střediska Bulharska.

Skalnaté mořské pobřeží v Bulharsku

Bulharsko 2007 – Slunečné pobřeží

Slunečné pobřeží patří k oblíbeným přímořským střediskům, které splňují představy o ideální dovolené. 200 metrů široká zvolna do moře klesající pláž, která je vhodná především pro děti, se táhne v délce 8 kilometrů. Pláž Slunečného pobřeží je zpestřená dunami, pestrými skluzavkami, lehátky a slunečníky.

Velká část hotelů je zrekonstruovaná a nabízí dobrou úroveň služeb. Vycházky do okolí i do starobylého Nesebaru můžete střídat s výlety na vozech s koňmi, po večerech si odpočinout ve stylových restauracích, popřípadě navštívit letní divadlo. Dopravu v bulharském letovisku zajišťuje minivláček, pravidelné autobusové linky propojují středisko s Nesebarem, Elenite, Burgasem a Varnou.

Nesebar - bulharské městečko s atmosférou dávných časů

Nesebar je nádherné historické město, které byste při své cestě po černomořském pobřeží neměli opomenout. Toto město je na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Počátky Nesebaru sahají až do doby více než 2000 lety před Kristem. Město si do dnešní doby zachovalo staletý půdorys křivolakých uliček s malebnými domy z 19. století. Nejstaršími památkami, které na Nesebaru naleznete jsou trojlodní chrám Stara metropolija a chrám Sveta Bogorodica z 6. století, částečně se zde také zachovaly městské hradby ze 4. a 5. století. Při cestě bulharskou historií si tyto památky nenechte ujít.

Varna - oblíbený turistický cíl archeologů

Varna je městečko ležící nedaleko Slunečného pobřeží Bulharska. Na jednom z místních nesčetných bulvárů - Maria Luiza, stojí nejvýznamnější muzeum města - Archeologické muzeum. V tomto muzeu naleznete vykopávky z doby bronzové, římské pohřební sochy nebo sbírku středověkých zbraní a šperky z doby helénské (z doby, kdy se město ještě jmenovalo Odyssos a žili zde Řekové).

Varmské námořní muzeum

Ve Varmském námořním muzeu naleznete jedinečnou sbírku námořních památek (uniforem, modelů lodí). Součástí muzea je i akvárium a delfinárium, ve kterých naleznete velké množství vodních živočichů žijících ve vodách Černého moře.

Nejlevnější dovolená 2007 u moře – Primorsko

Primorsko, které leží 55 kilometrů jižně od Burgasu, patří mezi nejznámější a nejnavštěvovanější letovisko Černého moře. Rozkládá se na poloostrově, ke kterému přiléhají dvě nádherné pláže, jižní a severní. Jedná se o krásný kout písečného pobřeží, o čemž svědčí skutečnost, že v severní laguně, kde se nachází známý camping Perla, je rekreační komplex bývalého prvního muže Bulharska, Todora Živkova, který je i dnes přístupný veřejnosti.

Severní pláž je klidnější oblastí Primorska, a oproti tomu Jižní pláž, kde najdete téměř vše, od tobogánů pro děti až po lety na padáku pro dospělé. Jižní pláž nabízí také kurzy potápění vedené profesionálními instruktory. Obě pláže jsou pokryty jemným žlutým pískem a vstup do moře je pozvolný. Pláže jsou vhodné i pro neplavce. Jsou zde široké možnosti společenského a sportovního vyžití – rogalo, plážový volejbal, vodní skútry, jízda na banánu, trampolína pro děti.

Dovolená v Kitenu - bulharská příroda a potápění

Kiten je bulharské přímořské městečko,které leží 60 kilometrů jižně od Burgasu. Je lemováno hlubokými fjordy, které jsou ideálním místem pro nadšence potápění. Řeky jsou také ideálním místem pro potápění. Tato oblast vyniká mimořádně zdravým klimatem a přírodou v okolí střediska.

Kitenský záliv je považován za jedno z nejkrásnějších míst jižního černomoří. V Kitenu najdete množství kaváren, restaurací a diskoték. V Kitenu jsou dlouhé písečné pláže, které se střídají se skalnatými útesy. Středisko je též známé svým přístavem, kde působí místní jacht club a škola potápění. Proto se toto středisko doporučuje všem milovníkům jachtingu a rybaření. Pokud navštívíte blízkou rezervaci, můžete se povozit na loďkách po řece Ropotamo. Pobytem v Kitenu můžete udělat i něco pro zdraví, léčí se zde kožní choroby, astmatické a dýchací problémy. Městečko je vhodné pro rodiny s dětmi, tak pro mladší ročníky s potřebou pestrého společenského života a noční zábavy.

Letní dovolená v Bulharsku - Zlaté písky

Zlaté písky jsou nejznámějším bulharským rekreačním střediskem. Středisko vzniklo v roce 1956 a je vzdálené cca 22 km severně od Varny. Má 4 kilometry dlouhou a místy 200 metrů širokou písečnou pláž se zlatožlutým pískem, podle kterého bylo středisko pojmenováno. Komplex dostal mezinárodní ocenění za čistotu životního prostředí a vody. Oproti jiným letoviskům se pláž Zlatých písků svažuje příkřeji do moře a je vybavena sprchami se sladkou vodou, dětskými bazény a uzavřenými nudistickými plážemi.

V sezóně je letovisko Zlaté písky místem různých kulturních akcí, má množství vináren, restaurací, barů, diskoték, bohaté jsou možnosti sportovních aktivit. Pláž Zlatých písků je vybavena sprchami, bazény, lehátky a slunečníky, v její blízkosti se nacházejí tenisové kurty, minigolf a hřiště. Na prknech zdejších diskoték se setkávají mladí lidé z celé Evropy. Příjemnou procházku nabízí pobřežní promenáda, pro romanticky strávené večery jsou připraveny stylové restaurace se specialitami bulharské kuchyně a folklorním programem.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies