Bydlení s partnerem - jste na to připraveni?

Jste spolu pár týdnů nebo několik let? Ono na tom stejně nezáleží. Když se rozhodnete pro další krok, kterým je společné bydlení, jistotu tak jako tak nemáte nikdy. Nedá se přesně říct, že když jste spolu 2 roky a vztah je pevný jako skála, že společné bydlení oba ustojíte. Někdo se k příteli nastěhuje po 4 týdnech a zůstanou spolu po zbytek života.

Bydlení s partnerem - jste na to připravení?

 

Společné bydlení je velký krok. Musíte na to být připraveni oba, ne jen jeden z vás. Také byste nikdy svého partnera neměli nutit. Když do něj budete “hučet” hodně dlouho, možná nakonec svolí. Ale věřte, že to může (a nemusí) být jen dočasné vítězství. Později vám to začne vyčítat a nakonec to může ovlivnit i celý váš vztah. 

 

Co byste si měli promyslet než spolu začnete bydlet?

 

Nejprve byste se měli rozhodnout, kde vlastně budete bydlet. Buď si najdete nový byt, ve kterém budete rovnocennými pány, nebo se jeden z vás přestěhuje k tomu druhému. Když budete hledat nové bydlení, budete řešit především to, jak to budete splácet. Hypotéka je už sama o sobě dostatečně zavazující. Popřemýšlejte i o tom, ve které lokalitě chcete žít.

 

Musíte se dohodnout oba a zohlednit musíte i své další závazky - škola, zaměstnání, rodina, přátelé a spoustu dalších. V tom druhém případě, kdy nebudete shánět nové bydlení, ale vystačíte si s bytem jednoho z vás, existuje také hodně věcí, na které musíte brát ohled. Ve větší výhodě je především ten, který je toho bytu vlastníkem. Ten, který se do bytu přestěhuje, je vlastně partnerovi odkázán na milost a nemilost.

 

Začínáte spolu bydlet? Máme pro vás 4 tipy, aby vám to společné bydlení klapalo.

 

  1. Bez vzájemného pochopení a tolerance to nepůjde. Sundejte si růžové brýle a uvědomte si, že nežijeme jako ve filmu. Tam jsou partneři vždy usměvaví, odpočatí a vždy oplývají dobrou náladou. Nyní se musíte naučit brát vašeho partnera takový jaký skutečně je. Vždyť nikdo není dokonalý. Ani vy nejste dokonalá, přiznejte si to.
  2. Vztah je především o neustálém hledání kompromisu. Nebuďte sobečtí a myslete i na to, co chce a po čem touží váš partner.
  3. Když budete bydlet ve společné domácnosti, musíte si rozdělit i povinnosti a dohodnout se i ohledně finanční stránky věci.
  4. Pamatujte, že nemusíte všechen čas trávit s partnerem. Občas neuškodí, když si něco naplánujete i bez něj. Člověk by neměl zapomenout na sebe, na to čím je a co ho baví. Každý někdy potřebuje čas jen a jen pro sebe.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies