Být bio se vyplatí

Dokud neochutnáte bio potravinu, nepoznáte rozdíl. Zatímco obyčejné rajče je bledé a nemá téměř žádnou chuť, z bio rajčete se vaše chuťové buňky zblázní. Důvodů, proč být bio, je ale více.

Rostlina v modré kouli

1. Bio prospívá vašemu zdraví

Aby se potraviny mohly pyšnit přívlastkem bio, musí být produkovány bez použití zdraví škodlivých hnojiv, pesticidů a hormonů. Je tedy jasné, že koupí biopotravin investujete především do svého zdraví. Lékaři navíc prokázali, že právě nejrůznější přídatné látky bývají spouštěčem potravinových alergií.

2. Bio chrání životní prostředí

Jste-li bio, podporujete také životní prostředí, což v dnešní době rozhodně není málo. Bio farmaření je bezpečnější pro přírodu proto, že zodpovědně využívá její zdroje, respektuje přírodní cykly a snaží se jí chránit, ne devastovat. Paradoxem ale je, že ne vždy je bio zároveň eko – například palmový olej, který se dováží z Jižní Ameriky – zdlouhavá doprava takového produktu není zrovna ekologická. Chcete-li být opravdu bio, kupujte produkty od českých farmářů nebo alespoň farmářů našich zahraničních sousedů.

3. Bio chutná lépe

Už jste ochutnali maso, ovoce nebo zeleninu kategorie bio? Pokud ano, jistě mi dáte za pravdu, že jsou narozdíl od „nebio“ potravin chuťově mnohem výraznější. V biokvalitě se rozhodně vyplatí kupovat jahody („nebio“ jahody jsou zvláště bohaté na pesticidy), kořenovou zeleninu (obsahuje mnohem více aromatických látek, je bohatší na vitamíny a minerály), maso (zvířatům nejsou podávány utišující léky, nejsou zabíjena drastickým způsobem, jak se na mnohých jatkách děje; mají více pohybu). Na první ochutnání poznáte také bio mléko a mléčné výrobky (samá smetana!) a bio vejce (místo bledých žloutků budete žasnout nad sytě oranžovými). Být bio se rozhodně vyplatí!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies