Čas na krásu - vaše vnitřní hodiny

I uprostřed vašeho organismu tikají tzv. vnitřní hodiny, kterými se tělo podvědomě řídí. Budete-li znát časový harmonogram vašeho těla, využijete jej ve prospěch své krásy.

Holení nohou ve vaně

Čas na krásu kolem osmé hodiny ráno

Tělo bývá po spánku malátné, nastartujte jej pomocí střídavé sprchy a zkuste účinky některých revitalizačních gelů (např. s výtažky zeleného čaje či s citrusy). Poté tělo potřete tělovým mlékem (nejlépe totožné a tělu známé vůně). Přes noc totiž dochází k poklesu pH pokožky a hrozí podráždění, proto nezkoušejte žádný nový produkt.

Čas na krásu kolem deváté ráno

Kolem deváté je vhodná doba na vytrhávání chloupků. Pokožka je po odpočinku elastická a málo citlivá na bolest. Můžete se téměř bez bolesti zbavit chloupků na nohou, tříslech i v podpaží. Je na vás jakou metodu pro saténovou kůži zvolíte (holení, depilační krémy, epilace či aplikace vosku).

Kolem desáté je čas na sport

Okolo desáté hodiny je fyzická aktivita na vzestupu, naopak okolo dvanácté míra energie prudce klesá. Máte-li možnost, protáhněte se nebo si rovnou zacvičte a věnujte se fyzické činnosti. Jste-li v práci, více choďte.

Čas na krásu – vybírejte parfém

Kolem třinácté hodiny je ideální doba na výběr parfému. Váš čichový snímač se ocitá ve výborné kondici, pokožka je vláčná a má ideální teplotu (vůně se správně rozvine). Ovšem testujte maximálně tři vzorky (po více „testech“ jsou čichové buňky zmatené).

Krása souvisí i s lékařem

Návštěvu dermatologa či zubaře si naplánujte okolo třetí hodiny odpoledne. Prakticky nic neucítíte, tělo je odolné proti bolesti.

Krásné ruce na „šestnáctou“

Odpoledne se věnujte spíše péči o ruce a nohy, než o masáže a aplikování masek na tělo (zkuste to o hodinu později a péče bude o mnoho účinnější).

Čas na krásu díky sauně – 19:00

Potní žlázy pracují v podvečer lépe. Tělo pořádně pročistěte saunováním právě kolem sedmé večer. Pobyt v horké místnosti vás osvobodí od toxinů a posílí vaši obranyschopnost.

20:00 – 22:00 - šetrná a hloubková péče

Pleť je večer velmi citlivá na vnější vlivy. Hloubkové čistění v této době vynechte. Dejte si teplou sprchu a vyživte pleť. Pečlivě odstraňte make-up a aplikujte noční krém. Ráno bude pleť svěží a odpočatá.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies