Čeho se nejvíc bojíte?

Co si budem nalhávat, každý má z něčeho strach, ať už to jsou zvířata, mimozemšťané či smrt. Ale co je docela překvapivé, většina z nás má strach z veřejného vystoupení...

Strach v očích

Strach z veřejného vystupování na 1. místě

Je téměř neuvěřitelné, že na pomyslném prvním místě žebříčku lidského strachu - většího než strach z pavouků, hadů, myší, žraloků, nemocí, mimozemšťanů a dokonce i smrti je strach z veřejného vystoupení.

 

Při výzkumu bylo zjištěno, že strach z veřejného vystoupení je dvakrát větší než strach ze všeho ostatního. Strach z veřejného vystoupení bývá pro většinu z nás velice nepříjemnou záležitostí, která dokáže u některých lidí doslova paralyzovat pohyb i komunikaci.

 

Strach z výpočetní techniky

Obava mnoha lidí, kterou by ovšem málokdo z nich přiznal. Řešením je pořídit si jednoduchý a výkoný notebook a zkoušet a zkoušet...

 

Nemáte se čeho bát

 

Je třeba si však uvědomit, že komunikace před davem se v zásadě neliší od komunikace s jedním člověkem. Každý člověk vás vnímá pouze ze svého pohledu jednotlivce. Chcete li si ověřit, že je to pravda, vzpomeňte si, jaký máte při divadelním představení či koncertu vztah k účinkujícím na jevišti. Po celou dobu, kdy sledujete vystoupení, obklopeni stovkami dalších diváků, jste to jenom vy, kdo vše poslouchá vašima ušima a sleduje vašima očima. Jedině vy si zapamatujete představení tak, jak jste jej vnímali vy sami. Vztah s účinkujícím je zcela osobní bez ohledu na to zda sedíte sám či s tisíci diváků.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies