Čekáte druhé dítě? Připravte se na změny

U prvního dítěte jste řešila každou maličkost a snažila jste se být v každé situaci perfektní a milující maminkou. A u druhého dítka to nechcete jinak. Ale vaše představy a plány většinou změní realita.

Druhé dítě - připravte se na změny

 

Bohužel ne všechno jde vždy podle našich pečlivě uvážených plánů. Co se tedy s příchodem dalšího dítěte změní? Většina rodičů se v jedné věci naprosto shoduje. Jakmile máte další dítě, musíte ze svých požadavků zásadně slevit.

 

  • Péče o domácnost

 

Většina rodičů se u prvního dítěte soustředí i na zbytečné maličkosti, jen aby bylo spokojené. S druhým dítětem se povinnosti bohužel znásobují a vy tak pravděpodobně nevíte, kde najít onen ztracený čas. Neustále něco nestíháte, což je zcela přirozené, ale musíte se opravdu věnovat všemu? Především byste svůj čas měla trávit s rodinou.

 

Práce v domácnosti k tomu také patří, ale nesmíte se přepínat. To nikomu neprospěje. Co na tom, že občas nevyžehlíte oblečení, které nosíte doma. I když to vyžehlíte, stejně to dlouho nevydrží. Pokud nechcete působit jako vystresovaná a vždy lehce (či více) nabroušená maminka, tak zkuste trochu zpomalit a zapojte do domácích prací i ostatní členy rodiny.

 

  • Volný čas

 

Svůj volný čas už nemůžete dávat jen svému prvnímu dítěti a svému partnerovi. Nyní přibyl do rodiny další člen, kterému se také musíte věnovat. Proto je občas starší dítě malinko rozmrzelé, když už na něj nemáte vždy čas. Vysvětlete mu, že jste na něj s tatínkem nezapomněli, ale že se o vás musí umět rozdělit s bráškou či sestřičkou.

 

  • Druhé dítko se holt musí přizpůsobit vašemu tempu

 

Když bylo v rodině jen jedno dítě, všechno jste plánovali podle něj a jeho potřeb. A to se nezmění ani v případě, že máte druhé dítě. Opět vše určují potřeby prvorozeného. Jednomu dítěti tedy podřizujete všechno.

 

Má pravidelný režim a jakákoli změna či vykolejení ho naprosto rozladí. Kdežto druhé dítě je odmalička prakticky cvičeno na to, aby se ostatním přizpůsobovalo. Učí se flexibilitě, což nemusí být na škodu.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies