Celulitida - tipy pro pevnou pokožku

Trápí vás pomerančová kůže a chcete to změnit? S blížícím se létem odhalujete pokožku celého těla častěji a častěji. Ale i vy si můžete dovolit kratší sukni, chce to jen pořádnou dávku péče a trochu pohybu.

Ležící žena na pláži

Správná péče při celulitidě

Účinným pomocníkem při celulitidě je střídavá sprcha podporující krevní oběh (zároveň můžete pokožku masírovat sisalovou žíňkou). Zlepšíte tím odplavování toxinů z těla.
Při celulitidě vyzkoušejte i koupel s éterickými oleji z jalovce nebo s grapefruity. Ošetřenou pokožku namažte speciálním gelem nebo mlékem proti celulitidě.
Alespoň jednou týdně si udělejte peeling celého těla. Odstraníte mrtvé kožní buňky a krémy proti celulitidě se do kůže lépe vstřebají (docílíte výraznějšího účinku).
Můžete zkusit i lymfatickou masáž, která na celulitidu přímo působí.

Výživa trpíte-li celulitidou

Zdravá strava a pravidelný pitný režim vás zbaví tukových polštářků.

  • pijte tři litry neslazené vody denně
  • zkuste tobolky zpevňující pevnost kůže
  • nemlsejte
  • nevečeřte – usnete-li nalačno, vytvoří si tělo růstový hormon HCH, který napomáhá spalovat tuky

Šok pro celulitidu - kofein

Tukové polštářky se před kofeinem přímo třesou strachy. Kofein totiž přispívá k odvodňování organismu a odbourává ulpělé tukové nánosy.
Podobný účinek má čokoláda – síla je ukrytá v kakaovém másle (obsahuje přírodní oleje, aminokyseliny, antioxidanty a minerály). Kakaové máslo podporuje látkovou výměnu. Vitamin E navíc funguje jako účinný „vyhlazovač“ pokožky.

Zpevňující trénink při celulitidě

Dejte si pořádně do těla! Jen tak se vám podaří zmírnit pomerančovou kůži. Zkombinujte účinek vytrvalostních sportů a cíleného posilování svalů a problémových partií. Nejlepší bude, když návštěvu posilovny zkombinujete s dvacetiminutovým během (je na vás, zda v přírodě nebo na běžícím páse ve fitnesscentru).

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies