Čemu se vyvarovat při pracovním pohovoru

Chystáte se na svůj první pracovní pohovor? Nebo už máte pár neúspěšných žádostí o místo za sebou a stále nevíte, co děláte špatně? Poradíme vám, čemu se při pracovním pohovoru vyvarovat!

Muž s rukama přes ústa

Základ: zjistěte si něco o firmě

Chcete-li na potenciálního zaměstnavatele zapůsobit dobře, rozhodně byste se měli před pohovorem podívat alespoň na jeho internetové stránky. Pro mnohé to může znít jako samozřejmost, ovšem personalisté dosvědčují, že se s takto nepřipravenými lidmi setkávají docela často.

Nelžete

Mnoho zájemců o práci uvádí ve svém životopise nepravdivé informace. Obzvlášť se personalisté potýkají s tím, že uchazeči mají tendenci nadsazovat své znalosti cizích jazyků. Nejste-li si jistí, na jaké úrovni přesně jste, není nic snazšího, než si to ověřit. Na internetu existuje několik testů na zjištění úrovně cizího jazyka.

Nepomlouvejte

Kromě lhaní je jedou z největších chyb pomlouvání bývalého šéfa. Ať už si o něm myslíte cokoliv, není dobré prezentovat kritiku před potenciálním zaměstnavatelem či personalistou. Ten si vás tak okamžitě zařadí do kategorie zaměstnanců „potížistů.“ Tedy těch, kteří se nebudou ostýchat poškodit dobré jméno firmy… Věřte, že si vás už na další kolo pohovoru nepozve.

Original

Neříkejte, že je vám jedno, co budete dělat

Potřebujete nutně práci a už jste dávno rezignovali na to, co vlastně chcete dělat U pohovoru to ale neříkejte! Zaměstnavatel pozná, že vám nejde o náplň práce, ale jen o to nějakou práci mít. V takovém případě je mu jasné, že nejspíš vaše nadšení z práce, pokud vůbec nějaké bude, brzy vyprchá.

Dejte si pozor, co o sobě šíříte na internetu

Dnešní internetová doba skýtá řadu možností, a tak není divu, že toho využívají i personalisté. Jestliže některého z nich váš životopis zaujme, je možné, že se podívá i na to, co o vás napíše internetový vyhledávač. Když pak na sociální síti narazí na váš povzdech nad tím, jak krutý byl včerejší večírek a že jste kvůli němu nedorazili do práce, bude váš ortel jasný. Proto si dejte pozor na to, co o sobě šíříte na internetu.

Neptejte se hned na peníze

Výše platu je velmi citlivá otázka a nehodí se začít o ní mluvit hned po prvních minutách pohovoru. Měli byste vyčkat až zaměstnavatel o platových podmínkách začne mluvit sám. Pokud se k tomu však za celou dobu nemá, zeptejte se na závěr pohovoru.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies