Chcete mít dokonalou pleť? Změňte jídelníček!

Když jíte nepravidelně a nezdravě, tak ani s tou nejkvalitnější kosmetikou nedosáhnete dokonalé pleti. Kvalitu pleti ovlivňuje spousta věcí - kouření, alkohol, málo spánku a další. Ale díky zdravé stravě nemusíte kupovat drahé a mnohdy ani neúčinné zkrášlující prostředky. Které potraviny tedy prospívají vaší pleti?

žena

 

Pro zdravou a krásnou pleť jezte tyto potraviny!

 

Do vašeho jídelníčku byste měli zařadit alespoň červenou papriku, rajčata, mrkev, celer, špenát, kokosový olej, avokádo a semínka (chia,lněná, …). Pijte kvalitní zelený čaj a občas si dopřejte lososa. Špenát dodá našemu tělu potřebné antioxidanty, jenž působí preventivně i proti kožním onemocněním. Obsahuje také velké množství železa, vitamínu E, hořčíku a chlorofylu. Špenát umí zázraky. Vyčistí vaši pleť zevnitř.

 

Červené papriky jsou skvělé vařené, ale můžete je jíst i za syrova. V červené paprice je tolik vitamínu C, že překračuje denní doporučenou dávku. Obsahuje vlákninu, vitamin B6 a také je bohatá na karoteny, jenž preventivně působí proti stárnutí pleti. Vaše pleť se více prokrví a tím získáte mladistvý vzhled. Mají málo kalorií (30), tudíž jsou výtečnou křupavou svačinkou. Díky vláknině vám i na delší dobu zaženou hlad. Kokosový olej výrazně prospívá štítné žláze. Doporučuje se jedna polévková lžíce denně. Konzumace kokosového oleje pomáhá pokožku hydratovat. Budete ji mít jemnou a bez vrásek.

 

Mrkev a Rajčata obsahují vysoké množství selenu a lykopenu, jenž jsou přírodními antioxidanty. Zbavují tělo volných radikálů a preventivně chrání vaši kůži před vznikem rakoviny kůže a před stařeckými skvrnami. Mrkev je výborná i v boji proti akné. Neměli bychom také podceňovat celer, který je bohatý na vitamín K. Tento vitamín se spolehlivě postará o snížení vysokého krevního tlaku. Skvěle odbourává stres a bojuje proti vysoušení pleti (dehydratace). Zelený čaj vám spolehlivě odbourá stres a pomůže vám uvolnit se.

 

Pleti nejvíce prospívá konzumace ryb - především lososa. Obsahuje omega-3 mastné kyseliny, jenž působí protizánětlivě a vaši pleť omlazují. Vracejí ji ztracenou hydrataci a pružnost. Avokádo je známé především kvůli schopnosti hydratace. Pokud jej zkombinujete s potravinami, které jsou bohaté na selen, vaše pleť získá lepší schopnost regenerace (omlazující účinek). Semínka také prospívají pleti. Ochutnejte chia semínka nebo slunečnicová, dýňová, lněná či konopná. Bojují proti vráskám a pomáhají s akné. Semínka můžete nasypat do salátu, ovesné kaše, do jogurtu či vašeho oblíbeného smoothie.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies