Chcete mít druhou práci?

Druhé zaměstnání je u některých lidí ekonomickou nutností, v lepším případě jde o zpestření pracovního života. Chcete si i vy přilepšit? Podle čeho si své druhé zaměstnání vybírat? Poradíme.

Žena hledící do počítače

V rámci zájmů i finančního přilepšení

Tohle je asi nejlepší kombinace, proč hledat druhý pracovní poměr. Ale pozor, ať se nedostanete do křížku se svým prvním zaměstnavatelem. V případě, že je vaše druhá práce stejného charakteru jako váš hlavní pracovní poměr, může vzniknout problém. Tuto skutečnost či budoucí záměr raději svému zaměstnavateli dopředu oznamte. Je celkem pravděpodobné, že se mu vaše počínání líbit nebude. Některé zakázky se mohou překrývat nebo dublovat a problém je na světě. Takový střed zájmů, by vám mohl způsobit komplikace, v nejhorším případě by mohl následovat i vyhazov. Některé společnosti mají přímo v pracovní smlouvě zákaz vykonávání stejné činnosti v době, kdy jste zaměstnancem oné firmy.

Zvolte raději jiný druh zaměstnání

Většina lidí to tak dělá. Chtějí zkusit jinou práci. V případě, že celý den prosedí v kanceláři, jsou vděční za rozmanitou práci bez e-mailů a papírování. Touží po uvolnění, protože jinak jsou neustále pod silným pracovním tlakem. Hodně žen volí jako druhé zaměstnání předcvičování aerobicu či moderní zumby. Takové druhé zaměstnání je nejen finančním přínosem.

Než se rozhodnu pro druhý job

Před tímto důležitým rozhodnutím dlouho přemýšlejte. Stojí vám to za to? Umíte si představit, že po osmihodinové dřině půjdete pracovat ještě jinam? Nesmí to dopadnout tak, že z jedné práce poběžíte do druhé, nestihnete ani oběd nebo svačinu a večer padne jen vaše bezvládné tělo do postele. Tohle nikam nepovede, maximálně během měsíce odpadnete a přijdete i o hlavní pracovní poměr.

Druhá práce má být motivace

Pozor, ne jen motivací finanční, ale je pravdou, že dnes peníze navíc hrají prim. Velice důležité je, zda půjde o každodenní pracovní úvazek, nebo jen o občasnou výpomoc. Klidně může jít o práci z domova, ovšem ta má také svá úskalí.

Dávejte pozor, než podepíšete smlouvu. Nabídek je spousta, ale než podepíšete smlouvu, prozkoumejte detaily. Málo nabídek je opravdu seriózních. Nikdy nereagujte na nabídky, které slibují několik desítek tisíc během krátké doby a téměř bez námahy

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies