Chcete odstranit staré tetování?

Udělali jste chybu a rádi byste ji napravili, nebo se vám zhotovená tetováž prostě nelíbí? Přečtěte si článek, ve kterém najdete několik tipů na její odstranění.

Žena s tetováním na zádech

Pro každého je vhodná jiná metoda

Všechny metody odstranění či předělání mají své klady i zápory a před výběrem jedné z nich je vždy vyžadována konzultace s odborníkem. Ten určí, která z nich je pro vás nejvhodnější a následně vám sdělí, s jakým výsledkem můžete počítat. Někdy je odstranění tetování úplné, ale v některých případech se tetováž zcela odstranit nedá. Může to být způsobeno mnoha faktory, jejichž vlastnost každému toto přání splnit nemůže.

Jedná se především o velikost vytetovaného motivu, použití barev, stáří tetování a profesionálního nebo amatérského výkonu. Nejlépe se odstraňuje barva černá a modrá. Nejhůře žlutá a červená, po nich mohou zůstat více či méně patrné obrysy obrázku. U některých motivů je možné i chirurgické odstranění. Tetováž se vyřízne a následně se postižené místo zašije.

Vybrousit, přetetovat nebo použít laser?

Vybrušování tetování je bolestivé, je nutné použít anestetika. Kůže se nejprve rozbrušuje a poté se přistoupí na samotné vybrušování vrchní vrstvy pokožky, aby se dosáhlo úplného odstranění. Po tomto zákroku ale většinou zůstávají jizvy a kůže se hojí delší dobu.

Laser je v estetické dermatologii nejvíce využívaný nástroj pro odstranění tetováže, málokdy po něm zůstávají jizvy. Tato metoda je z hlediska efektivity asi nejvhodnější. Je ale třeba navštívit kliniku několikrát po sobě, a to v intervalech několika týdnů. Pokožka je po ošetření laserem narušená a k regeneraci potřebuje delší dobu. K celkovému odstranění je zapotřebí v průměru tří návštěv. Ty se ale odvíjí od velikosti motivu a způsobu vytvoření.

Někteří spíše než na odstranění, vsadí na přetetování, kterému se říká Cover-up. V profesionálních tetovacích salónech je možné staré tetování nahradit novým za použití většího a tmavšího motivu. Tato metoda je ale nejméně vhodná. V případě potřeby úplného odstranění tetování bude výsledek neuspokojivý. Čím více barvy se použije, tím se zvyšuje nepravděpodobnost celkového zahlazení.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies