Chcete se cítit lépe? Zbavte se nepořádku!

Neustále vás něco trápí, ale vy nemůžete přijít na to co? Zbavte se nepořádku!

žena v domácnosti

Shromažďování (ne)potřebných věcí a nepořádek, může zahltit vaší mysl víc, něž si myslíte. Vezměte to od podlahy, pročistíte tím nejen své bydlení, ale také duši.

 

Nepořádek není jen neumyté nádobí, neustlaná postel nebo prach. Nepořádek jsou také nashromážděné věci, které se u vás doma ocitly za delší časový úsek. Při této čistce buďte radikální a s rozumem si uvědomte, co skutečně potřebujete, co může přinést užitek někomu jinému a co patří k recyklaci.

Sklep a půda nejsou smetiště

Zapomeňte na skladování věcí ve sklepě nebo na půdě. Uvědomte si, že tyto věci už s největší pravděpodobností nikdy nevyužijete a z vašeho sklepa a půdy se akorát stane přechodné smetiště. Podle feng shui sklep symbolizuje minulost a když do něj naskládáte vše, co v bytě nepotřebujete, nemůžete se posunout dál. Půda zase znamená budoucnost a zbytečný nepořádek vás brzdí v rozvoji a životních příležitostech. Takže pokud se rozhodnete uklidit takovým stylem, buďte si  jistá, že tudy cesta nevede. Čisto v domě rovná se čisto na duši.

V dnešním moderním světe se nepořádkem může myslet také váš počítač. Víte, že se už dlouho chystáte roztřídit fotky, zálohovat je, upravit a pročistit dokumenty? Tak i na to se vzápětí vrhněte! Také toto břímě totiž může zatěžovat vaší mysl.

Buď se toho zbavte nebo to opravte

Nesvítí žárovka, potřebujete přišít knoflík u kalhot, kape kohoutek? Vždy když se podíváte na nedokončenou, nebo na neopravenou věc, ubere vám to energii. Nehledejte výmluvy a prostě to udělejte, ten pocit bude k nezaplacení.

Udělejte si detox

Jakmile dokončíte úklidové práce, pročistěte také vaše tělo zevnitř a zajeďte si do přírody. Zdravá strava, čerstvý vzduch a trocha pohybu vám prospěje. Uvidíte, že se budete cítit, mnohem lépe a skvěle vám to prospěje.

Snažte se být pozitivní, zbytečně nekritizujte a nepomlouvejte, žijte v harmonii a štěstí se vám bude lepit na paty!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies