Chcete spalovat tuky?

Rychlost a tempo tréninku je klíčovým faktorem při spalování tuků. Hodně žen dělá při cvičení i ve volbě jídelníčku zásadní chyby. Poradíme vám, jak se chyb vyvarovat a jak správně spalovat tuky...

Žena sedící na parapetu okna

Zásadní věcí při hubnutí je, že pro všechny platí stejné pravidla. I když toužíte po odstranění tuku pouze z oblasti boků, hyždí či stehen, takhle to prostě nejde (kromě chirurgických zákroků). Nejde shodit tuky jen na určitém místě, tuky vždy mizí rovnoměrně po celém těle.

Jak cvičit pro maximální spalování tuků?

Pro změnu postavy je třeba dělat nějakou aktivitu aspoň 4x týdně. Časové rozmezí je na vás, volte aktivitu, u které vydržíte alespoň hodinu. Nejlepšími aktivitami jsou posilovna, spinning a kolo.
Pokud již delší dobu cvičíte a výsledky se nedostavují, uvědomte si, že cesta ke změně vždy vede přes malé změny, je nutno tak dlouho přidávat, až se tělo začne aktivovat. Chce to prostě tak dlouho dělat malé změny, až naleznete tu správnou míru tréninku a diety. Hodně důležité je vědět kde přidávat na úsilí a co změnit.

Správný trénink pro spalování tuků

  • Zvyšte intenzitu - nejčastější chybou žen v tréninku je tempo. Takže si dejte pozor na hlídání času - pauza mezi dvěma cviky bude maximálně 60s.
  • Svižně a v tempu - při samotném provádění cviků je třeba cvičit v určitém tempu a svižně. Pro zkušenější jsou šikovné supersérie. Rozhodně se nenechte svést k pomalejšímu tempu jaké používají kulturisté.
  • Počet sérií - počet opakování v sérii by měl být vyšší a to 15-20.
  • Nezaměřujte se jen na břicho - tím rozhodně nezhubnete! Zaměřte se na stehna a zadek, tyto dvě svalové skupiny představují více ne než polovinu svalů celého vašeho těla - proto při jejich cvičení vydáte nejvíc energie.

Jídelniček pro spalování tuků

  • Jezte pravidelně - pokud je mezi jídly větší mezera než 3h začne tělo šetřit tuky a spalovat svaly. To neznamená, že máte jíst víc, pouze si rozdělte jídlo rovnoměrně do celého dne.
  • Jíte-li relativně zdravě, nemusíte měnit to co jíte, ale kdy to jíte.
  • Jezte to pravé - ráno upřednostněte spíše pečivo, odpoledne pak maso a večer už jen zeleninu.
  • Dejte si pozor na některá jídla - ovoce, ovocné šťávy, veškeré slazené pití, bílé pečivo, spousta cereálních sladkých snídaní, sladké cereální chleby a spousta musli.
  • Čtěte etikety - je opravdu zapotřebí přečíst si co je na obalu, protože spousta jídel má v názvu diet, nebo linie a přitom obsahuji až 20% tuků!
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies