Chlorella a vše, co o ní ještě nevíte

Možná už jste něco o zázračné sladkovodní řase jménem chlorella pyrenoidosa slyšeli. Říká se jí potrava budoucnosti, superpotravina nebo také zelená krvinka. Vzhledem ke své mikroskopické velikosti je až neuvěřitelné, jakými schopnostmi disponuje.

list

Pro ty, co chlorellu ještě neznají...

Chlorella je mikroskopická, sladkovodní řasa žijící na zemi milióny let. Pro svůj vysoký obsah kvalitních živin se řadí mezi tzv. superpotraviny a mluví se o ní jako o potravě budoucnosti.

Unikátní složení Chlorelly

Chlorella obsahuje 18 aminokyselin, mnoho vitamínů, minerálů, vysoce kvalitních tuků a cukrů. Vysoce hodnotné jsou také enzymy, nukleové kyseliny a vyšší antioxidanty. Dále obsahuje velmi jemnou vlákninu, která má blahodárné účinky na trávení a metabolismus a mnoho dalších látek, které ještě nebyly diagnostikovány.

Jednobuněčná Chlorella je samostatný mikrosvět s ohromující složitostí a komplexností. Výzkum této unikátní řasy zdaleka není u konce a kdo ví, jaké další poznatky ještě přinese.

Chlorella a její schopnost detoxikace

Chlorella obsahuje látky, které jsou schopné vázat na sebe i ty nejtěžší toxiny. V lidském těle pak Chlorella působí tak, že mezi toxiny a látkami z buněčné stěny Chlorelly se vytvoří pevná chemická vazba – nestravitelný komplex, který nedovolí, aby se toxiny vstřebaly do krve a tento komplex je z organismu vyloučen ven stolicí. Tímto způsobem Chlorella zbavuje tělo jedů.

 

Další vyjímečné vlastnosti Chlorelly

Kromě vysokého množství výživných látek, které Chlorella obsahuje, a její schopnosti detoxikace, má tato sladkovodní řasa ještě další výjimečné vlastnosti. Dokáže například stabilizovat pH při překyselení organismu. Překyselení je první krok ke vzniku nebezpečných civilizačních chorob a trpí na něj většina populace. Další důležitou vlastností Chlorelly je její vysoká odolnost. Při silném stresu působí běžné potraviny v organismu doslova toxicky, Chlorella však naopak při stresu organismus chrání.

Detoxikace s lázeňskými kúrami

Znečištěné životní prostředí, nevhodná strava, stres, to všechno zaplavuje náš organismus jedovatými látkami, které jsou příčinou mnoha onemocnění. Pokud toxiny zasáhly vaši pokožku nebo brání organismu ve spalování tuků, můžete vyzkoušet lázeňskou minerální kúru HMF Slim. Jestliže vás trápí kvalita vašich vlasů či dokonce jejich vypadávání, pomocí detoxikace jim vrátí sílu HMF Hair. Schází-li vám energie, můžete ji doplnit (a také zároveň podpořit detoxikaci organismu) pomocí PMF Energy. Všechny tyto výrobky jsou označené logem Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra.

Jak se pěstuje Chlorella

Chlorella potřebuje pro svůj růst čistou mineralizovanou vodu, čistý vzduch a dostatek světla. Právě čistota vzduchu a vody je pro zdravý růst Chlorelly nepostradatelná. Chlorellové buňky totiž dokáží zachytit toxiny z prostředí, ve kterém žije.

Zpracování Chlorelly

Samotná, nezpracovaná chlorella je nestravitelná. Náš organismus nedokáže buněčný obal Chlorelly rozrušit tak, aby byl schopen využít jejich výživných látek. Vědci dlouho zkoumali, jak rozrušit buněčný obal a zachovat přitom všechny vlastnosti i živiny Chlorelly neporušené. Po mnoha letech bádání byla nejšetrnější a nejefektivnější metodou desintegrace (rozkladu) uznána technologie rychloexpanzního procesu sušení. Toto speciální a velmi složité sušení zajišťuje zachování všech výživných látek a až 80% stravitelnost.

Chlorella pyrenoidosa v přípravku Chlorella A+

Chlorella A+ - 100% přírodní přípravek

V dnešní době chemického zpracovávání potravin není snadné najít všestranný léčivý prostředek, který by zároveň neobsahoval žádná barviva, umělá ochucovadla, umělé vůně či jiné umělé nebo chemické příměsi. Přípravek Chlorella A+ od firmy Probach však neobsahuje nic jiného než unikátní sladkovodní řasu chlorellu pyrenoidosu, pěstovanou v té nejčistší, pramenité vodě. Chlorella A+ je zpracována tak, aby byly zachovány veškeré nutriční hodnoty výživných látek. Má lahodnou chuť a je dobře stravitelná.

Užívání přípravku Chlorella A+

Počátek užívání chlorelly někdy doprovázejí průvodní jevy jako jsou mírné bolesti hlavy nebo průjem. Tyto jevy jsou způsobené rychlým uvolňováním jedů z organismu a svědčí o tom, že se tělo čistí. Organismus se snaží využít všech možných detoxikačních cest, tedy i kůži – důsledkem mohou být dočasně vyrážky. Na druhé straně chlorella současně díky svému obsahu proteinů a mikroživin trávicí ústrojí regeneruje. Po několika týdnech průvodní jevy odezní a potom už organizmus jen čerpá nové síly.

Dávkování Chlorelly A+

Na počátku užívání je vhodné dávky Chlorelly citlivě odměřovat. Po odeznění průvodních jevů je však možno dávky postupně zvyšovat. Z bílkovin Chlorelly lze budovat svalovou hmotu nebo alespoň předcházet jejímu nežádoucímu úbytku.

Mohou Chlorellu A+ užívat i děti?

Chlorella je pro svůj čistě přírodní obsah a vysokou stravitelnost vhodná i pro děti od 3 let.

Hlavní léčivé účinky Chlorelly A+: výživa a detoxikace

Komplexní působení Chlorelly A+ můžeme rozdělit na dvě oblasti: zaprvé poskytuje mikroživiny, které působí na správnou funkci organismu a za druhé na sebe chemicky váže jedy v trávicím systému a zajistí jejich vyloučení z organizmu přirozenou cestou.

Kdy je Chlorella A+ doporučována

Opary, afty, pálení žáhy, žaludeční vředy

Při výskytu oparů a aftů, pálení žáhy, žaludečních vředech chlorella zlepšuje stav sliznic, optimalizuje funkci žaludku a srovnává pH těla.

Chlorella A+ pro vegetariány a sportovce

Díky velkému obsahu bílkovin a kvalitních esenciálních aminokyselin je ideálním doplňkem výživy sportovců a vegetariánů.

Chlorella A+ jako zbraň proti stresu

Chlorella je vhodná pro jedince, kteří neumí zvládat stres. Stresovaný organizmus produkuje velké množství škodlivých zplodin, které tím, že se vylučují do trávicího systému, narušují zpracování potravy. Chlorella A+ tyto škodlivé látky odbourává.

Chlorella A+ pro posílení imunity

Díky tzv. růstovému faktoru a chlorofylu Chlorella působí silně prebioticky, čímž podporuje rozvoj přátelských bakterií v trávicím systému a potlačuje vznik bakterií a plísní. Tím posiluje imunitní systém. Je proto vhodná pro lidi s poruchami imunitního systému nebo pro pacienty léčící se antibiotiky.

Chlorella A+ proti rakovině a civilizačním nemocem

Chlorellu lze užívat také jako prevenci před civilizačními chorobami. Kromě posílení obranyschopnosti Chlorella poskytuje i ochranu před volnými radikály a chrání tak organismus před vznikem rakoviny.

Chlorella jako podpůrný prostředek

Protože je to v podstatě potravina, nepůsobí problémy v kombinaci s drtivou většinou léků. Proto ji lze použít jako podpůrný prostředek při léčbě různých onemocnění.

Chlorella nabízí přirozené řešení mnoha zdravotních potíží a díky svému komplexnímu působení zaujala celosvětově velmi prestižní místo, zejména v oblasti prevence. Chlorella je přesně to, co naší unavené a oslabené civilizaci schází.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies