Chraňte vlasy před zimou

Zima je zatěžkávací zkouškou pro všechny typy vlasů – kudrnaté se krepatí, rovné jsou ještě zplihlejší. Zima a vlhko navíc poškozují vlasové vlákno, takže pokud vlasům nevěnujete náležitou péči, můžete mít do jara na hlavě pěkné nadělení.

Žena s vánoční čepicí

Vybírejte kvalitní vlasovou kosmetiku

V zimě se vlivem nošení čepic vlasy mastí rychleji, možná je najednou musíte mýt každý den. Pořiďte si proto šampón určený pro každodenní mytí vlasů. Hutný kondicionér na čas vyměňte za přípravek lehčí konzistence, vlasy pak nebudou mít tendenci plihnout. Kondicionér vždy nanášejte pouze na vlasy, ne na vlasovou pokožku. Pravidelná péče se rozhodně vyplatí – mastné vlasy jsou totiž náchylnější k poškození!

Vsaďte na bylinky

K oživení barvy a lesku vašich vlasů pomohou přírodní přípravky. Po umytí kštici opláchněte nálevem z půl litru vody a dvou polévkových lžic jablečného octa. Vlasy se vám budou lesknout jako v reklamě. Potřebujete spíše oživit barvu? Jednou týdně vlasy namáčejte v odvaru z kopřiv, jste-li bruneta nebo černovláska – nebo v odvaru z heřmánku, jste-li blondýna.

Vyživujte vlasy zevnitř

V zimě máme obvykle větší chuť na sladká a tučná jídla a do ovoce či zeleniny se zakousneme jen výjimečně. Jenže aby byly vlasy skutečně zdravé, musí o ně být dobře postaráno nejen zvenčí, ale i zevnitř. Zvláště vděčné vám budou za konzumaci jídel obsahujících vitamíny skupiny B (luštěniny, kvasnice, vejce ad.) a železo (hovězí a vepřové maso, ryby, luštěniny, špenát). Důležitý je také dostatečný pitný režim. Pokud máte ze zdravé stravy kopřivku, můžete si pomoci vitaminovými doplňky.

Vyměňte čepici

Čepice je v zimě důležitou součástí ochrany vašich vlasů, ne každá je ale skutečně ochrání. Čepice z umělých vláken, díky kterým pokožka hlavy nedýchá, způsobují tvorbu mazu a vlasy zbytečně zatěžují. Pletené čepice zase elektrizují, takže vám okamžitě zničí účes. Ideální jsou proto pokrývky s co možná nejvyšším podílem bavlny.

Poslední rada na závěr – po umytí vlasy vždy důkladně vysušte. Vlhké prameny se v mrazu mění v rampouchy, křehnou a lámou se!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies