Chyby, které děláte při holení

Odstraňování chloupků není zrovna zábava, přesto bychom měly dbát na několik zasád. Jakých chyb se vyvarovat, abychom si to zbytečně nekomplikovaly?

nohy

Holíte si nohy hned po vstupu do sprchy

Pokud se sprchujete ráno a ne večer, pak určitě spěcháte do práce. Proto hned jak vlezete do sprchy začínáte s holením nohou. To děláte chybu. Mnohem lepší je počkat minimálně 15 minut. Chloupky pak mají dost času na to, aby změkly a jejich folikuly se otevřely.

Odstraňujete chloupky voskem každý týden

Holení voskem má jisté výhody. Je to rychlé a snadné, ale neměly byste to nijak přehánět. Epilace voskem se doporučuje znovu provést až po 4 týdnech. Pokud ji budete provádět častěji, pak většinou dochází ke ztenčení a porušení svrchní vrstvy kůže. Určitě nestojíte o drobné jizvičky či šupinatění kůže. Proto vždy počkejte, až budou chloupky alespoň 4 mm.

Zapomínáte měnit hlavici nebo používáte jednorázové žiletky

Jednorázová holítka nejsou příliš vhodné k běžnému a častému používání. Jelikož mají tyto žiletky většinou jen 1 břit, zbytečně budete mít podrážděnou pokožku. Také se s nimi neoholíte tak perfektně jako s kvalitními holícími strojky se 4 a více břity. U těch pak musíte pravidelně měnit hlavici, což by se mělo ideálně po 10 použitích. Jinak je měňte vždy, když si všimnete, že už neholí tak dobře jako na začátku.

Nepoužíváte gel ani pěnu na holení

Tou nejhorší věcí, kterou nohám ubližujete, je holení nasucho. Není divu, že pak máte podrážděnou pokožku, která vás bude pálit ještě několik dní. Navíc ji budete mít zbarvenou do červená nebo se vám vytvoří červené pupínky. Gel či pěnu na holení nenahradíte běžným mýdlem. Raději si pořiďte kvalitní přípravek na holení. Vyplatí se vám to v podobě krásných a dokonale oholených nohou.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies