Čím štvete svého šéfa

Divíte se, proč vám šéf přes veškeré úsilí nezvýšil plat nebo nenabídl vyšší post? Možná děláte něco, co vašeho nadřízeného permanentně štve. Zjistěte, co šéfům nejvíce hýbe žlučí a jak to napravit. Nevhodné chování vás může stát i židli!

Siluety mužů v oblecích

Nedochvilnost

Každému se občas stane, že zaspí. Pokud ale do práce docházíte pozdě pravidelně, na dobré pověsti vám to zrovna nepřidá. Začíná-li vám pracovní doba od 8 hodin, znamená to, že v 8 hodin máte být připraven k práci a ne se teprve svlékat z kabátu a vařit si kávu. Totéž platí pro přestávku na oběd – protáhnete-li si půlhodinku na celou hodinu, šéf se na vás přestane dívat přes růžové brýle.

Telefonování

Pokud se z firemních hovorů stává nekonečné klábosení a šéf vás přistihne s telefonem u ucha kdykoliv projde kolem, vznikne dojem, že svou práci moc vážně neberete. Dávejte si na tento zlozvyk pozor!

Surfování po Internetu

Nedávno dostala jedna paní ze Švýcarska výpověď z pojišťovny, která zjistila, že žena v době nemocenské (kterou nastoupila kvůli migrénám z práce na počítači) surfovala na Facebooku. Je sice prokázáno, že občasné surfování na Internetu vede k posílení koncentrace a většímu výkonu v práci, to ovšem ale neplatí pro situaci, kdy vám zábava po síti bere čas na plnění pracovních úkolů.

Neochota spolupracovat

Tváříte se kysele, kdykoliv dostanete úkol navíc? Ze strachu, že se ztrapníte, raději nevyslovujete své názory? Všechno špatně. Zaměstnavatel potřebuje inspiraci. Mlčící pracovníci jsou mu k ničemu. Více si také všímá těch, kteří jsou ochotni bez debat pracovat nad rámec svých povinností. Bod k dobru počítá i pracovníkům, kteří se nebojí přijít s vlastním nápadem!

Nezodpovědnost

Neochota přijmout zodpovědnost za svou práci a vymlouvání se na všechno možné je také častou vlastností zaměstnanců, kterou šéfové nemohou vystát. Naučte se přiznat svou chybu a ihned navrhnout řešení. Dodržujte termíny i vlastní slovo!

Pesimismus

Vypusťte ze svého slovníku věty jako je „To nejde“ nebo „Tak to bude problém“. Pokud se nových úkolů bojíte, nedávejte to na sobě znát. Nakonec jej určitě stejně zvládnete, ale lépe budou vypadat ti, kteří ho přijali s úsměvem. Zaměstnavatelé přímo nesnáší, když se na všechny nové podněty tváříte otráveně, aniž byste o nich přemýšleli.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies