Čínskou stravou ke štíhlé linii

Číňané mají svůj vlastní recept, jak jíst a přitom si udržet krásnou a štíhlou linii. Už jste někdy viděli, aby byly čínské ženy kypřejších tvarů? Nechte si inspirovat jejich dietním jídelníčkem.

Žena držící v ruce čínské hůlky s jídlem

Základní potraviny čínského jídelníčku

Základem čínského jídelníčku je rýže, sojové maso, kuřecí maso, ovoce, zelenina a zelený čaj. Rýže je lehce stravitelná, dlouhodobě zasytí a navíc obsahuje pouze okolo 100 kalorií ve 30-ti gramech. Nejvhodnější je rýže Basmati a nebo asijská rýže.

Sója obsahuje mnoho bílkovin, které pomáhají našemu tělu odbourávat tuky.Častou úpravou sóji je v Číně takzvané tofu. K dochucování jídel nejčastěji Číňané používají chilli, zázvor a sojovou omáčku. Chilli a zázvor jsou známými urychlovači odbourávající nahromaděné tuky.

Pokud se necháte inspirovat pravidly čínského jídelníčku, neznamená to, že musíte jíst pouze výše uvedené potraviny. V čínském jídelníčku můžeme nalézt také rybí maso, pochoutky z rýže a nebo sezamových semínek.

Důležité je, abyste výše uvedené potraviny pravidelně zařadili do svého jídelníčku. Na husté, kalorické omáčky či polévky a tučné přílohy (hranolky, knedlíky,atd.) hned zapomeňte. Ty do čínského jídelníčku nepatří…

Tip:

Jídlo si připravujte do menších misek, nejlépe tmavé barvy. Malé misky vám pomohou sníst méně jídla, tmavá barva vám dříve navodí pocit sytosti. Jídlo můžete také vyzkoušet jíst originálními čínskými hůlkami, které vám zajistí, že budete jíst opravdu pomalu.

Zeleným čajem ke štíhlé línii

Nezbytnou součástí zdravého jídelníčku Číňanů je také pravidelné pití kvalitního zeleného čaje, který je pro tuto zemi národním zvykem. Zelený čaj obsahuje polyfenoly, což jsou látky, které nejen detoxikují celé tělo, ale také podporují spalování tuků a zabraňují tomu, aby se ukládaly v těle. Vhodné je pít zelený čaj alespoň 3x denně.

Tepelný způsob zpracování potravin

Číňané pokrmy tepelně zpracovávají na páře a nebo v takzvané „wok“ pánvi, která je velmi populární i u nás. Nenechte se zmást úpravou pokrmů v čínských bistrech, kterých je u nás velmi mnoho. Tyto bistra se rozhodně nedrží tradičních zásad čínské kuchyně.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies