Citoví upíři mezi námi!

Znáte to, jedete v autobuse a někdo se na vás jen dívá a vám je úzko. Těmto lidem se říká citoví upíři. Nesají vám sice krev, ale energii, čas a dobrou náladu vysají až do poslední kapky. Jak se proti nim bránit a jak je rozpoznat mezi obrovskou masou lidí?

Otevřené ústa se zuby upíra

Upíří existence, tak trochu jiný horor

Hrabě Drákula není součástí tohoto příběhu a tento příběh není fiktivní, ale holá každodenní fakta reálného života. V charakteristice citových upírů není nic nadpřirozeného či tajemného. Z psychologického hlediska se jedná o osoby, které trpí poruchami osobnosti. V životě existuje banální pravidlo: lidé dohánějící se k šílenství trpí psychózou nebo neurózou, avšak lidé přivádějící k šílenství druhé mají poruchu osobnosti. Tuto poruchu si můžeme představit jako trvalé projevy nevhodného se chování, které mají kořeny hluboko ve struktuře osobnosti. Nelze to tedy chápat jako příznaky jiné duševní poruchy ani o prvotní projev vážné fyzické nemoci, nýbrž o výrazné odchylky vnímání, myšlení, cítění a hlavně navazování vztahů s druhými.

Lidští upíři pod lupou

Tyto osoby se odlišují od ostatních těmito projevy: způsobem vnímání své osoby, jiných lidí, okolních událostí a způsobem přístupu k sobě, jiným lidem a událostem. Trpí rozsáhlou a intenzivní nevyrovnaností (labilitou) a nepřiměřeností citových reakcí. Mají velice špatné mezilidské vztahy a nedokáží kontrolovat svou impulsivitu a své vnitřní podněty. Citoví upíři vnímají okolní svět jinak než ostatní lidé. Snaží se přiblížit k nedosažitelným, nepřiměřeným a občas nezralým cílům. Touží po nerozdělené, hlavní pozornosti ostatních. Očekávají, že prožijí dokonalou lásku, která bude dávat a dávat, ale nic nebude chtít na oplátku. Jejich životním přáním je žít v nekonečné radosti a zábavě a o nudné a náročné záležitosti by se z jejich hlediska měl postarat někdo jiný. Tito upíři na první pohled vypadají jako dospělí, ale pod tou slupkou jsou děti.

Typické projevy citových upírů

Pochopení okamžitých potřeb znamená porozumění upírům. Moje potřeby jsou důležitější než tvoje, to je typická charakterová vlastnost těchto sebestředných lidí. Citoví upíři už od dětství nedodržují pravidla, protože jsou přesvědčeni, že pravidla platí pouze pro ostatní. Nikdy nedělají chyby, nikdy se nemýlí, nikdy za nic nemohou, nepřebírají zodpovědnost za své chování, především tehdy, má-li negativní důsledky. Jestliže o něco usilují, tak to chtějí hned teď, trpělivost jim není blízká. Nebude-li se situace vyvíjet podle jejich představ, ztropí scénu hodnou Oskara, v tuto chvíli dokážou dokonale a systematicky ničit životy ostatních lidí, jenž považují za příčinu neuspokojení svých potřeb.

Jak se nenechat vysát? Zapomeňte na česnek!

Citoví upíři jsou geniálními herci, jejichž nadání přesahuje dokonalost . Často hrají své roli s takovým nasazením, že svým lžím začnou sami věřit. Jejich největším problémem je chápání sebe samého, uvnitř naleznete jen prázdnotu. Jednoduše lze říci, že tito lidé nemají ponětí o tom, kdo jsou, avšak velmi dobře vědí, co chtějí. Propojíte-li svůj život s jejich, mohou vás dokonale zmást, až si najednou překvapeně uvědomíte, že se vůbec neznáte. Jak se proti jejich „černé magii“ chránit? Nejlepší je již ze začátku zjistit, co jsou zač. Zaměřte se na slova i činy lidí, s nimiž se náročně a obtížně jedná. Při kontaktu s otravnými lidmi dbejte na svou intuici. Pozorujte svou mysl i tělo, začne-li vás bolet hlava, s největší pravděpodobností máte tu čest s upírem. Život je složitý i sám o sobě, tak proč si ho ještě více komplikovat vztahem s citovými upíry. Nejlepší je si s upírem nic nezačínat, ovšem toto rozhodnutí je čistě na vás.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies