Zbylé cukroví se dá snadno zmrazit
Pokud vám zbyde vánoční cukroví a máte dostatek místa v mrazáku, není nic jednoduššího, než jej zamrazit a dle potřeby vytáhnout (například na Velikonoce). Cukroví zamrazujte v menších, mrazuvzdorných krabičkách. Není vhodné jej zamrazovat v mikrotenových sáčcích, protože se skrze ně mráz snadno dostane přímo k cukroví a je pravděpodobné, že některé druhy mírně vysuší.
Když není v mrazáku místo…
A co dělat, když v mrazáku nemáte dostatek místa? Je škoda, abyste pracně vytvořené cukroví vyhazovali, když existují i jiné možnosti, jak s ním naložit. Můžete jej například pravidelně nosit do práce a s kolegy jej mlsat při kafíčku nebo po částech jej dávat dětem společně s čerstvým ovocem k dopolední svačině. Další možností je, že ze zbylého cukroví vytvoříte nový druh cukroví, který vaše chuťové buňky během Vánoc nepoznaly a budou na něj zvědavé.
Jak na cukroví z cukroví?
A jak si takový druh cukroví vytvořit? Jednoduše! Stačí, když zbylé cukroví rozemelete najemno a přidáte dle své chuti med, karamel, kandované ovoce, kokos, čokoládu či oříšky. Je-li vzniklá směs příliš sypká, přidejte dle potřeby máslo a nebo roztopenou čokoládu, aby se těsto spojilo a dalo se s ním dobře pracovat. Poté těsto rozdělte na několik kousků, vyválejte z nich tenčí válečky a zabalte je zvlášť do potravinové fólie. Poté je vložte do lednice a nechte alespoň 24 hodin odležet, aby se jednotlivé ingredience spojily.
Jakmile vás bude honit mlsná, stačí sáhnout do lednice a ukrojit si kousek. Uvidíte, jak se po takovém druhu cukroví rychle zapráší.
Diskuze