Co s cukrovím, které po Vánocích zbylo?

Když pečeme vánoční cukroví, málokdy dokážeme odhadnout, kolik jej máme vlastně udělat, aby jej bylo „tak akorát“. Buď jej upečeme málo, ať už celkově či určitého druhu, po kterém se rychle zapráší a nebo jej naopak uděláme hodně a po Vánocích nám jej mnoho zbyde. Víte, co se zbylým cukrovím udělat? Poradíme vám!

Cukroví na bílém talíři

Zbylé cukroví se dá snadno zmrazit

Pokud vám zbyde vánoční cukroví a máte dostatek místa v mrazáku, není nic jednoduššího, než jej zamrazit a dle potřeby vytáhnout (například na Velikonoce). Cukroví zamrazujte v menších, mrazuvzdorných krabičkách. Není vhodné jej zamrazovat v mikrotenových sáčcích, protože se skrze ně mráz snadno dostane přímo k cukroví a je pravděpodobné, že některé druhy mírně vysuší.

Když není v mrazáku místo…

A co dělat, když v mrazáku nemáte dostatek místa? Je škoda, abyste pracně vytvořené cukroví vyhazovali, když existují i jiné možnosti, jak s ním naložit. Můžete jej například pravidelně nosit do práce a s kolegy jej mlsat při kafíčku nebo po částech jej dávat dětem společně s čerstvým ovocem k dopolední svačině. Další možností je, že ze zbylého cukroví vytvoříte nový druh cukroví, který vaše chuťové buňky během Vánoc nepoznaly a budou na něj zvědavé.

Jak na cukroví z cukroví?

A jak si takový druh cukroví vytvořit? Jednoduše! Stačí, když zbylé cukroví rozemelete najemno a přidáte dle své chuti med, karamel, kandované ovoce, kokos, čokoládu či oříšky. Je-li vzniklá směs příliš sypká, přidejte dle potřeby máslo a nebo roztopenou čokoládu, aby se těsto spojilo a dalo se s ním dobře pracovat. Poté těsto rozdělte na několik kousků, vyválejte z nich tenčí válečky a zabalte je zvlášť do potravinové fólie. Poté je vložte do lednice a nechte alespoň 24 hodin odležet, aby se jednotlivé ingredience spojily.

Jakmile vás bude honit mlsná, stačí sáhnout do lednice a ukrojit si kousek. Uvidíte, jak se po takovém druhu cukroví rychle zapráší.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies