Co se děje s vaším tělem v období zamilovanosti?

Uvnitř vašeho těla se v období zamilovanosti odehrává obrovské množství chemických procesů, díky tomu se mění vaše myšlení i chování. Podle čeho poznáte, že jste skutečně zamilovaná?

zamilovaný pár

Zamilovanost se projevuje následovně

Láska způsobuje pocit “opilosti”. V jedné vědecké studii bylo prokázáno, že účinek alkoholu a oxytocinu je téměř stejný. Oxytocinu se jinak říká “hormon lásky”. Alkohol i oxytocin mohou za to, že snadněji padnou vaše zábrany a chováte se k druhým důvěrněji. Jste upřímnější a co je hlavní - jste šťastná.

 

Srdce bije jako splašené a dlaně se vám nepřestávají potit. Za tyto projevy je zodpovědný váš mozek. Ten se ve fázi zamilovanosti rozhodne zvýšit produkci adrenalinu a noradrenalinu, což se projevuje úzkostí, zrychlením tepu, pocením dlaní a zrychleným dýcháním.

 

Zamilovanost se dá poznat i podle očí - rozšíří se panenky. Pokud se ocitnete v blízkosti člověka, který se vám líbí, panenky se rozšíří zcela automaticky, což má za následek, že vaše oči budou opticky větší. Vaše oči bude protějšek vnímat jako smyslné vábení.

 

Říká se, že zamilovaný člověk má v břiše motýlky. Ať už prožíváte zamilovanost nebo se nacházíte v jiném citovém rozpoložení, v takových situacích, kdy se necháme unést svými city a emoce převezmou velení se dostává do žaludku kortizol. Je to stresový hormon, který může za to pověstné třepetání motýlích křídel.

 

Toužíte po jeho blízkosti 24 hodin denně. Nechcete se od něj odloučit ani na minutu. Čas, který netrávíte spolu, je pro vás doslova utrpením. Jste ve stresu, zažíváte pocity strachu, úzkost a ani deprese se vám nevyhýbají. Můžete za to poděkovat stresovým hormonům, které se uvolňují do těla nejen při setkání s vaším milovaným, ale dokonce i v situacích, kdy jste odloučení.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies