Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Cukroví, kterému neodoláte

Cukroví je nezbytnou součástí vánočního stolu, ale jemné čajové cukroví se hodí i na jakoukoliv jinou příležitost, např. chcete-li pozvat přátele na šálek kávy. Přinášíme vám recepty na cukroví, kterému prostě neodoláte..
Linecké zdobené cukroví

Oříškové marokánky

Ingredience

300 g hladké mouky, 330 g másla, 300 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžíce kypřícího prášku, 2 vejce, 400 g lískových oříšků, 7 lžic meruňkové marmelády.

Postup

Smíchejte mouku se 130 g másla, 100 g cukru, s vanilkovým cukrem, kypřícím práškem a s vejci. Na 30 minut nechte směs zchladit. Troubu rozpalte na 175 °C. V pánvi rozpusťte máslo, zbylý cukr a přidejte ořechy. Podlijte 4 lžícemi vody a povařte. Rozválejte těsto a vyložte jej na plech. Potřete těsto rozehřátou marmeládou, navrch rozložte ořechovou směs. Pečte asi 35 minut. Po vychladnutí těsto nakrájejte na kostičky nebo trojúhelníčky.

Citrónové perníčky

Ingredience

200 g medu, 50 g moučkového cukru, 300 g hladké mouky, 75 g másla, 1 žloutek, 1 lžíce kakaa, 1 lžička citrónové kůry, 2 lžičky perníkového koření, 2 lžičky sody, 2 lžíce rumu, 50 ml citrónové kůry, 50 g rozinek, 150 g sekaných mandlí, 100 g citrónové polevy.

Postup

Zahřejte med, rozpusťte v něm cukr a máslo. Po vychladnutí do směsi přimíchejte žloutky, kakao, citrónovou kůru, perníkové koření, sodu a rum. Přisypte mouku a vypracujte těsto. Vmíchejte nadrobno nasekanou citrónovou kůru, rozinky a 100 g mandlí. Vyválejte těsto a vykrajujte kolečka. Pokládejte je na plech a dejte péct do trouby rozpálené na 180 °C. Po 20 minutách by měly být perníčky hotové. Jakmile vychladnou, potřete je citronovou polevou a ozdobte mandlemi.

Mandlová srdíčka

Ingredience

150 g hladké mouky, 200 g mandlí, 100 g másla, 170 g moučkového cukru, 3 vejce, 1 lžíce kakaa.

Postup

Smíchejte dohromady 150 g hladké mouky, 120 g nastrouhaných mandlí, 100 g másla a jedno vejce. Těsto rozválejte a formičkou vykrajujte srdíčka. Ze dvou bílků ušlehejte sních, opatrně přidejte 120 g cukru a zbytek sekaných mandlí s kakaem. Hmotu natírejte na srdíčka, ne však až úplně k okraji. Pečte na pečícím papíře ve středně vyhřáté troubě.

Zaječí ouška

Ingredience

1 balení lístkového těsta, 2 lžíce medu, 3 lžíce cukru.

Postup

Rozválené lístkové těsto rozdělte na tři části a každou z nich potřete vrstvou medu a stočte do spirály. Takto vytvořené závitky nakrájejte na plátky. Plátky pokládejte na vlhký plech, posypte je cukrem a 12 minut pečte. Z plechu je sejměte ještě horké.

Karamelové kuličky

Ingredience

250 g tuku, 3 balíčky karamelových bonbonů, 1 balení burisonů.

Postup

Rozpusťte 250 g tuku a přisypte do něj 3 balíčky mléčných karamel, dokud se hmota nespojí. Pak přisypte necelý balíček burisonů a vše promíchejte. Z teplé směsi tvořte kuličky.

Přejeme vám dobrou chuť!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Souvisejicí články

Vázání na snowboardu

Snowboarding

07.03.2006

Tři kostky cukru

Craving

08.03.2006

Detail plaveckého bazénu

Aqua aerobic

08.03.2006

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2019 Railsformers s.r.o., Ochrana osobních údajů