Cvičení pro posílení pánevního dna

Nedostatečně zpevněné pánevní dno může mít vliv na ženskou sexualitu, přesněji na dosažení ženského orgasmu. Jak posilovat pánevní dno? Vhodné cviky naleznete v dnešním článku.

Rozepnuté kalhoty obézního člověka

Proč posilovat pánevní dno?

Pánevní dno je velmi důležité pro správné držení těla. Pokud jej nebudeme pravidelně posilovat, může se nám stát, že pánevní dno, jako součást hlubokého stabilizačního systému, nebude dostatečně zpevněné a nebude poskytovat páteři dostatečnou oporu. To může mít za následek skoliózu a bolestí zad.

U žen ve vyšším věku může nedostatečně zpevněné pánevní dno vést k inkontinenci (samovolnému úniku moči), u mladších žen hrozí riziko neudržení plodu v těhotenství (předčasný porod, potrat). Pravidelné zpevňování pánevního dna může u žen ovlivnit i sexualitu, přesněji dosažení orgasmu. U mužů způsobuje nedostatečně zpevněné pánevní dno problémy s prostatou.

Cviky na posílení svalů pánevního dna

Stahování pánevního dna

Lehněte si uvolněně na podložku na zem, nohy mírně pokrčte. Soustřeďte se a stáhněte hýžďové spolu se spodními břišními svaly. Měli byste mít pocit, jako když se snažíte zadržet močení. Vydržte pár sekund a povolte. Toto cvičení provádějte nejlépe denně, ze začátku 10 opakování, poté počet opakování postupně zvyšujte.

Stahování pánevního dna s překlopením pánve

Lehněte si uvolněně na podložku na zem, nohy mírně pokrčte. Soustřeďte se a stáhněte hýžďové spolu se spodními břišními svaly. Zvedněte pánev nahoru (do jedné linie s koleny) a chvíli vydržte, poté se vraťte cca 10 centimetrů nad zem, překlopte pánev co nejvíce směrem nahoru, jako byste chtěli vtáhnout břicho pod žebra. Chvíli opět vydržte, nakonec pomalu obratel po obratli pokládejte pánev na podložku, úplně se uvolněte. Tento cvik opakujte 10 krát.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies