Cvičení s Power Plate

Chcete zhubnout a posílit svalstvo, ale nemáte na cvičení čas, nevyhovuje vám klasické posilování nebo se jednoduše nejste schopni k pravidelné zátěži přinutit? Tak to ještě asi neznáte Power Plate!

Žena klečící jednou nohou na posilovacím stroji

Co je a jak funguje Power Plate

Power Plate je přístroj fungující na principu vibrací. Vibrace způsobují nestabilitu těla, k udržení rovnováhy tak musíte využívat různé svaly. Čím větší vibrace, tím větší je nestabilita a pocit zvyšování tíhy vašeho těla. Podle toho, jaký postoj pak na přístroji zaujmeme, posilujete určitou skupinu svalů. Na Power Plate ale nemusíte setrvávat jen v jedné pozici – lze na něm cvičit také běžné cviky jako jsou výpady, sklapovačky, kliky nebo dřepy. Náročnost i účinek cviku se díky vibracím mnohonásobně zvyšuje. Každý cvik se provádí 30 až 45 sekund.

Důmyslné je, že svaly reagují na vibrace stahováním – takže se posilují, i kdybyste na přístroji jen tak stáli!

Cvičení pro každého

Protože si sami určujete typ cvičení i míru vibrací, která uměle zvyšuje váhu vašeho těla, může Power Plate využívat prakticky kdokoliv bez rozdílu věku či tělesných schopností. Samozřejmě je lepší začít nižšími vibracemi, doporučuje se také každý cvik provést minimálně pětkrát v nízké intenzitě ještě před tím, než ji zvýšíte. Pro začátek je také nutné nechat se zasvětit trenérem, který vás naučí správně cvičit a stroj obsluhovat.

Proč se vyplatí cvičit na Power Plate

Nenáročné cvičení, dlouhodobé výsledky

S přístrojem Power Plate nepotřebujete činky ani jiné fitness stroje a není třeba cvičit hodinu nebo dokonce ještě déle, jako v případě jiných druhů cvičení. Abyste dosáhli zeštíhlení a zesílení postavy, postačí vám věnovat tréninku pouhých 10 – 20 minut dva až třikrát týdně!

Power Plate v posilovně i doma

Pokud je vám nepříjemné cvičit před cizími lidmi, Power Plate, který dnes najdete ve většině moderních českých posiloven, si můžete pořídit i domů.

Power Plate masíruje

Vibrace mají nejen posilující, ale i regenerační účinky. Po cvičení se můžete na přístroj pohodlně položit a užívat si uvolňující vibrační masáž! Ne nadarmo si Power Plate pořizují i nejrůznější rehabilitační a léčebná zařízení. Přístroj svými účinky dokáže regenerovat organismus a aktivovat oslabené svalstvo.

A to není zdaleka vše, protože:

Cvičení na Power Plate: 

  • zlepšuje sílu a výkonnost svalů
  • výrazně redukuje celulitidu
  • zlepšuje fyzickou kondici a stabilitu
  • tlumí bolest
  • zlepšuje krevní oběh
  • zvýšeným prokrvením zlepšuje stav kůže
  • posiluje kostní hmotu a funguje tak jako prevence osteoporózy
  • nezatěžuje klouby

Tak co, láká vás přístroj Power Plate vyzkoušet?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies