Cvičení v pilulce – objev století?

Budoucnost by mohla vypadat tak, že si sednete k televizi, dáte si pořádnou porci jídla a spolknete několik pilulek. Ty vám chemicky stimulují organismus a vy budete vypadat, jako po několika hodinovém cvičení. Jak by se vám to líbilo?

Dvojbarevné pilulky

Lidé - jak si udržet zdraví a krásnou postavu bez cvičení

Mnoho z nás touží po dokonalé postavě a dobré fyzické kondici. Hodně lidí ovšem pro tento vysněný cíl nic nedělá. Důvodů, proč na cvičení a sportování nemáme čas, je jistě mnoho. Většinou ovšem není problém s časem, ale s odhodláním podrobovat se dobrovolně pravidelné fyzické zátěži.

"Bez práce nejsou koláče", tak zní známe české rčení. S novým objevem vědců, by cvičení snad nemělo tvořit výjimku. Objevila se totiž zázračná pilulka, která vám vše zaručí bez podrobování se jakékoli fyzické námahy.

Pilulka místo cvičení - objev století?

Vědci přišli s prvním vzorkem pilulky nesoucí název AICAR, která dokáže nahradit několikaměsíční cvičení. Vše je zatím jen v testovací fázi na laboratorních hlodavcích. Ukazuje se ovšem, že myši při užívání této látky dokáží běhat o 23 % déle a doběhnout dále o 44 %, než ostatní myši.

S využitím této pilulky pro lidi se také počítá. Látka by měla pomoci lidem ze zdravotními problémy - převážně cukrovkou, nebo léčbou nadměrné obezity. Lidé s omezenou možností pohybu, by se tak mohli dostat do podstatně lepší kondice, která by zlepšila jejich celkový zdravotní stav.

Rady-  zdravotní péče o lidské tělo

S užíváním podobných podpůrných látek na sebe bereme ovšem riziko vedlejších účinků, které se po nějaké době může dostavit. Chemicky vytvořená pilulka nemůže nikdy nahradit poctivou dřinu v posilovně, nebo krásnou procházku v přírodě. Při fyzické aktivitě se navíc pozitivně naladí vaše mysl a odbourá se nahromaděný stres.

Nebezpečí zneužití při sportu

S příslibem přípravku, který podstatnou měrou podpoří vaši fyzickou výkonnost, přichází problém jménem doping. Sportovci by totiž mohli jen sedět u televize, ládovat se jídlem a jen se dopovat pilulkami. Vědci proto spolupracují již od počátku s antidopingovým týmem.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies