Cvičit se dá kdekoliv

Pevné a štíhlé tělo je snem každé ženy. Vykašlete se na nesmyslné diety. Stačí jen upravit jídelníček a konečně se začít hýbat. Cvičit lze všude a při každé příležitosti. Musíte jen chtít. Jděte do toho naplno a s výsledky, na které si musíte chvíli počkat, budete určitě spokojená.

Cvičit se dá kdekoliv

 

Musíte cvičit vědomě, což znamená, že se musíte soustředit na každý pohyb. Většinu cviků či pohybů provádíte denně zcela automaticky. Ani si neuvědomíte, že vlastně cvičíte. Čím více se budete soustředit, tím bude vaše cvičení intenzivnější. Další radou nad zlato je správné držení těla. Možná se právě usmíváte a myslíte si, že je to lehké jako facka. Ale samy zjistíte, že to není až tak jednoduché.

 

Při práci, při chůzi či při cvičení, prostě při jakékoliv činnosti, nikdy nezapomínejte na správný postoj. Trup držte rovně, mějte zatažené bříško i zadeček, podsaďte pánev a snažte se ramena uvolnit a svěsit dolů. Lopatky mírně tlačte směrem k sobě, uvolněte se a můžete se na sebe podívat do zrcadla. No neubralo vám to několik let? Hned budete vypadat mladší a to jen díky zataženému bříšku a pevným rovným zádům.

 

Procházka se dá stihnout každý den. Ano, určitě jste po celém dni v práci vyčerpaná, ale běžte se projít alespoň na 30 minut. Uvidíte, jak to tělu i vaší psychice prospěje. Nemusí to být ani půlhodinová procházka v kuse, klidně si ji rozdělte a projděte se ráno na autobus, pak přes oběd a večer cestou domů.

 

Úklid domácnosti nemusí být jen noční můrou, ke které se musíte nutit. I úklidem zpevníte své tělo. Pokud vás uklízení nebaví, zkuste si ho zpříjemnit svou oblíbenou hudbou. Všechno vám půjde pěkně od ruky a možná si u toho i zatancujete. Do každého pohybu vložte co nejvíce síly a napětí, tím dosáhnete maximálního účinku.

 

Cviky, které vám pomohou k vaší vysněné postavě

 

  • Posaďte se na židli a pravidelně zatínejte bříško (asi na 3 vteřiny) a opakujte tento cvik 15x. Za den byste měli zvládnout 6 sérií.
  • Zacvičte si “squaty”. Jedná se o dřepy, u kterých pokrčíte nohy v kolenou tak, aby se mezi lýtky a stehny vytvořil pravý úhel. Oproti běžným dřepům jsou tyto rychlejší, svaly jsou zatnuté delší dobu a navíc vůbec nehrozí, že byste si roztrhla sukni či kalhoty.
  • Běhání na místě funguje také. Nejen, že si krásně protáhnete všechny svaly, ale spálíte i několik kalorií.
  • Jestli máte práci, ve které 8 hodin sedíte, zkuste, pokud je to jen trochu možné, alespoň 1 hodinu při práci stát. Když stojíme, zapojí se více svalů. Tak proč to nezkusit?

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies