Cviky, které uleví vašim zádům

Pro vaše tělo není dobré, když sedíte u počítače celý den. Bohužel těm, co takovou práci mají, nic jiného nezbývá. Sedavý způsob života negativně ovlivňuje naše zdraví. Musíte s tím něco dělat. Čím dřív začnete, tím lépe pro vás. Zkuste se tedy pravidelně hýbat. Protáhněte se. Některé cviky můžete dělat i v práci.

Práce s počítačem

 

Chronickými bolestmi u nás trpí až 40 % lidí. Kvůli neustálému sezení trpí především páteř. Za bolesti zad většinou může špatné držení těla. Obrovskou část našeho života tvoří sezení, ať už na židli či v křesle. Při sezení se snažíme přiblížit k monitoru, proto se páteř ohýbá. Drahou kancelářskou židlí bohužel nic moc nezachráníte. Musíte především sedět rovně, nehrbit se a nohy by měly být kolmo k zemi. Využijte i opěrku židle. Měla by poskytovat pevnou oporu i pro bederní páteř.

 

Cviky na krční a hrudní páteř

 

Posaďte se na židli, uvolněte ramena, hlavu nakloňte na jednu stranu směrem k rameni. Neustále se dívejte před sebe a měli byste cítit mírný tah na opačné straně krku. V té chvíli zadržte dech a po 10 vteřinách vydechněte a s tím výdechem přiložte ucho více k rameni a prodýchejte to. Pak vystřídejte strany. Tento cvik proveďte minimálně 4x na každou stranu.

 

U dalšího cviku spojte ruce za krkem a tlačte hlavu směrem do dlaní. Tlak by měl trvat alespoň 7 vteřin a poté uvolněte. Opakujte minimálně 6x. Nyní se postavte čelem ke zdi a natáhněte před sebe ruce. Měly by být natažené v úrovni očí. Dlaněmi se opřete o stěnu a při každém výdechu mírně zatlačte. Cviky se podobají klasickým klikům. Opakujte 7x.

 

Protáhněte si i bederní oblast

 

Postavte se rovně, nohy si dejte od sebe na šířku ramen, paty by měly směřovat dovnitř a špičky směrem ven. O bedra si opřete dlaně a vždy, když se nadechnete, zakloňte se mírně dozadu. Zůstaňte prohnutá, pomalu prodýchávejte a po chvíli se vraťte opět do rovného postoje. Opakujte minimálně 5x.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies